Роберто Карлош повтoри епичния си пряк свободен удар от ’97 срещу новия Nokia XR20

Първият свръхиздръжлив смартфон Nokia е готов да се справи с всякакви изпитания и е с тригодишна гаранция
 

  • Гледайте „Най-голямото изпитание“ ТУК.
  • Футболната легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче обединиха сили, за да подложат новия високоустойчив Nokia XR20 на най-голямото му изпитание.
  • Карлош влезе в „двубой“ с Nokia XR20 върху бетонната настилка на игрище в Мадрид и дори пресъздаде култовия си пряк свободен удар от 1997 г., този път срещу гредите на вратата, на които бяха закрепени няколко устройства от новия модел
  • 5G смартфонът може да се справи с всякакви изпитания: екстремни температури от 55°C до

-22°C, изпускане от 1.8 m височина, 1 час под вода[i] и др.

  • Първият свръхустойчив смартфон Nokia1 с удължена, тригодишна гаранция ще бъде наличен в България от юли

Футболната сензация Роберто Карлош и домът на телефоните Nokia, компанията HMD Global, представиха чисто новия, свръхиздръжлив[ii] модел на марката – Nokia XR20.

След лабораторните тестове, новият 5G смартфон се изправи пред още по-голямо предизвикателство на футболния терен в лицето на бразилската легенда Роберто Карлош и световната шампионка по фрийстайл футбол Лиса Зимуче.

Виртуозите на коженото кълбо подложиха новия Nokia XR20 на поредица от тежки изпитания – от потапяне в ледена вода през ритане до подхвърляне и въртене по земята с екрана надолу на игрище с груба бетонна настилка.

При създаването на телефоните Nokia финландската компания се ръководи от принципа за дълголетие на технологиите. Именно оттам идва вдъхновението за новия свръхиздръжлив по военните стандарти смартфон, в комбинация с удължена, тригодишна гаранция, четиригодишни ъпдейти на сигурността, актуализации на софтуера за три години, светкавична 5G свързаност и една година гаранция за подмяна на дисплея при евентуално напукване.

Рубен Леман, вицепрезидент за Европа, HMD Global: „Това е най-издръжливото ни устройство до момента. Знаем, че разходите за ремонти при често срещани повреди, като например подмяна на екрана, понякога са големи, а и бихме искали да помогнем на хората да ползват телефоните си по-дълго. Ето защо потърсихме решение с свръхустойчивия Nokia XR20. С допълнителните му предимства като удължената, тригодишна гаранция и тази за подмяна на екрана през първата година при евентуално счупване, той е наистина надежден и може да бъде ползван много дълго време.“

Роберто Карлош, носител на Световната купа с Бразилия и една от легендите на Реал Мадрид:
„Много пъти са ме предизвиквали да пресъздам прекия си свободен удар от 97-а през изминалите 20 години, но не и по този начин, така че беше неизбежно да приема редизвикателството. Бях сигурен, че няма как мобилен телефон да оцелее под мощта на футболната топка и че Nokia XR20 няма шанс срещу удар като моя. Макар вече да не играя професионално, все още съм сигурен в силата си и именно затова резултатът от този „двубой“ ме впечатли толкова.“

Лиса Зимуче, световен шампион по фрийстайл футбол:Свикнала съм да ритам футболната топка, затова си мислех, че със смартфон ще ми бъде по-трудно. Секунди след като видях какво ще представлява предизвикателството обаче, вече нямах търпение да започнем. Неведнъж съм изпускала телефони и това никога не е приключвало с щастлив край, затова издръжливостта на Nokia XR20 е наистина впечатляваща.“

„Най-голямото изпитание“ започва със силен ляв удар на топката от Карлош, насочен към Nokia XR20, след което виждате как телефонът пада върху грубата бетонна настилка на терена с екрана надолу. Ако се сдобиете с този модел обаче, ще се разделите завинаги с инфарктните моменти, в които дисплеят на телефона ви се се удря в земята. Алумосиликатното стъкло Corning® Gorilla® Glass Victus™ го прави четири пъти по-устойчив на надраскване в сравнение с екраните на конкурентните марки[iii]. Освен това интелигентният дизайн на Nokia XR20 ви осигурява добра видимост дори под директна слънчева светлина, както и гладко сърфиране в интернет с мокри ръце или ръкавици.

Изпитанието продължава с ловките трикове на Зимуче, която изпраща топката към три устройства и ги събаря на земята едно по едно.  

Напрежението се покачва, когато легендарният Карлош поставя топката на терена и отстъпва за засилка, за да пресъздаде епичния си, исторически пряк свободен удар от мача Бразилия – Франция през 1997 година. По време на същинското изпитание топката излита мощно срещу гредата, на която са закрепени три телефона с включени и снимащи двойни 48MP камери с оптика ZEISS. Топката профучава със светкавична скорост и за части от секундата Nokia XR20 улавя сблъсъка си с нея, преди на свой ред да полети…към земята.

Освен знаменития удар на голмайстора обаче, устройството трябва да издържи и на 33-градусовата жега в Мадрид, под преките лъчи на изпепеляващото слънце – поредното предизвикателство, което преодолява с лекота, без дори да се нагрее.  

Nokia XR20 – 5G телефонът, създаден да се справя с всякакви изпитания

Издръжлив на терена и извън него

Това е устройство, създадено да издържа на екстремни температури и да ви следва без риск, навсякъде и по всяко време – от изгарящите 55°C в пиковите за слънцето часове на плажа до -22°C на ски пистата. Nokia XR20 е перфектното решение за хората с приключенски дух, както и за онези, които просто са малко непохватни – той може да оцелее дори при изпускане върху скала или бетон от 1.8 m височина, както и при престой до един час под вода. А ако се изцапа, можете спокойно да го почистите с вода и сапун.  

Издръжливост без конкуренция

Свръхустойчивият Nokia XR20 може да се похвали с с удължена, тригодишна гаранция, с най-дългосрочните месечни актуализации на сигурността от производителя на телефоните Nokia – цели четири години, с до три години софтуерни ъпдейти, както и с една година гаранция за подмяна на дисплея, ако се случи почти невъзможното – да се напука или счупи.

Батерията на новия модел издържа до два дни[iv] само с едно зареждане, но ако ви се наложи и бързате, можете да се възползвате от 15W Qi безжично зареждане, както и от ускорено 18W зареждане.

Фотофиниш за шампиони

48-мегапикселовата му двойна камера с оптика ZEISS ще ви осигури отлични портрети или пейзажни снимки на моментите, които искате да съхраните завинаги. Двете светкавици пък ще осветлят и най-мрачните кадри.

Чисто новият SpeedWarp режим ви позволява да заснемате и подреждате в компактен и вълнуващ монтаж всички кадри от приключенията си. Action Cam режимът пък стабилизира автоматично изображенията така, че да заснемате спокойно най-вълнуващите мигове със семейството.

Чрез шумоизолирашата си функция, пространственото OZO аудио ви дава възможност да правите видеа, които улавят автентичността на момента при всякакви условия, без вятърът да нарушава качеството на звука.   

Когато искате аудиото да достигне по-далеч, OZO Playback може да разгърне звука с подкрепата на изключително силни стерео високоговорители – те са достатъчно мощни, за да ви чуят дори по време на шумно лятно парти на открито.

Новият Nokia XR20 се предлага в цвят Ultra Blue, в конфигурация 6/128 GBv, на препоръчителна цена от 1099 лева.


[i] Възоснова на тест за издръжливост, проведен от HMD Global Oy. Сертифициран по стандарта MIL-STD-810H за издръжливост при изпускане от 1.5 m и при престой под вода до 1.5m дълбочина до 30 минути.

[ii] Телефоните Nokia минават през серия от 50 строги теста на качеството, от силово измерване на устойчивостта до износване и надраскване, като част от тестовете по Стандартните продуктови изисквания (SPR). Тестовете за качество на HMD Global са известни като едни от най-суровите в индустрията.

[iii] В сравнение с конкурентни алумосиликатни стъкла от други производители. Повече информация: https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/glass-types/gorilla-glass-victus.html 

[iv] Възоснова на тестове за издръжливост, проведени в реално време от HMD Global Oy. Вижте повече на http://www.nokia.com/phones/nokia-xr-20

v Фабрично инсталираните приложения и софтуер заемат значителна част от паметта.

Pin It on Pinterest