Бизнес

Обзаведените с любов кухни по поръчка се превръщат в сърцето на дома

В съвременния дом кухнята далеч вече не е само място за приготвяне на храна. Когато са обзаведени модерно, стилно и с вкус, всички кухни по поръчка може да се превърнат в сърцето на дома, в което с желание да поканим най-скъпите си гости. Красиво и удобно проектираните кухни по поръчка бързо стават любимо кътче на цялото семейство, в което всички заедно приготвят вечеря или разказват как е минал денят им докато чакат вечерята да стане готова.

Кухни по поръчка от отворен тип с лекота се превръщат в социални пространства

Отвореният план на проектиране е най-лесният начин да превърнете всички кухни по поръчка в естествено пространство, в което се събират най-близките хора. В тази концепция основно място заема използването на остров или полуостров в кухни по поръчка. Чрез тях се осъществява плавен преход между пространството и стила на обзавеждане на кухнята и останалата част от дома. Интересни препратки в интериора на различните помещения, обединени чрез остров, може да са използвани цветове в обзавеждането, материали, или декорация и акценти в сходен стил.

Островните и полуостровните кухни по поръчка привличат близки и приятели да се забавляват заедно, докато приготвят храна

Пространството на острова и полуострова може да се използва като полезна площ за готвене или като плот, край който да се съберат приятелите с чаша в ръка преди вечеря. Семейства с деца също често се спират на островни или полуостровни кухни по поръчка. Те осигуряват подходящо място децата да пишат домашните си под ваш надзор, докато вие приготвяте вечерята.

Декорацията придава характерна индивидуалност на всички кухни по поръчка

Макар изискванията за практичност и функционалност да са водещи при проектирането на кухни по поръчка, добре е да помислите по какъв начин ще украсите вашата кухня, за да ѝ придадете индивидуалност, съобразно личния си вкус и разбиране за стил. Най-подходяща украса за кухни по поръчка са произведения на изкуството, изработени от по-устойчиви материали като например статуетки от метал или декоративни пана от плат. Керамични скулптури и саксии също биха били интересен акцент в кухни по поръчка, но задължително ги поставете на по-високи рафтове, където няма опасност да ги съборите, докато бързате с приготвянето на вечеря.

Внимателно преценете подходящото осветление за кухни по поръчка

Поставете допълнително насочено осветление над площите за приготвяне на храна, както и покрай шкафовете – това ще ви помогне лесно да откривате необходимите ви прибори и продукти. Изберете по-приглушена, но все пак достатъчна светлина над кътовете за хранене и разговори, за да се чувстват семейството и приятелите ви уютно. Поставете и няколко красиви ароматни свещи, които ще придадат уют и индивидуален стил на вашата кухня.

Добре обмисленото обзавеждане може да превърне всички кухни по поръчка в сърце на дома. Участвайте наравно с дизайнерите и проектантите в обсъждането на идеи, за да сте сигурни, че вашата кухня ще носи характерния почерк на личния ви стил и вкус. Кухни по поръчка, които разкриват индивидуалността на своите собственици, лесно се превръщат в притегателно място за цялото семейство и за всички близки приятели, които биха се чувствали уютно и на място в стилно обзаведената ви кухня.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest