Как да се подпомогнат социалните предприемачи разискват на кръгла маса

Добри практики от международни инициативи като Belgium Impact и Elanet ще бъдат представени по време на 2-часова кръгла маса на тема: „Развитие на екосистема за подпомагане на социални предприемачи в България“. Събитието ще се проведе на 16 септември 2021, четвъртък, в хотел Пълдин КООП, бул. „Цар Борис III-ти Обединител“ 128, 4000 Пловдив. Заинтересуваните може да се включат и онлайн – чрез Зуум линк след регистрация. Входът е свободен, но е задължителна регистрация с имейл до nikolay.dentchev@vub.be. Организатори са Свободен университет Брюксел, Университет за национално и световно стопанство, „Клъстер Тракия икономическа зона“ и Национален съюз на трудово-производителните кооперации в България. Те започват инициатива за развитието на българска екосистема за социално предприемачество чрез платформата www.bg-impact.org.

Социалните предприемачи допринасят за разрешаването на редица социални и екологични проблеми в обществото чрез развитието на креативни бизнес модели. Настоящата кръгла маса има за цел обсъждането на:

∙ Какви са нуждите на социалните предприемачи в България?

∙ Кои организации имат успешни програми за подпомагане на социални предприемачи в страната?

∙ Как да развием устойчива екосистема за подпомагане на социални предприемачи в България?

Регистрацията е в 9.30 часа, след което с кратки презентации ще се включат проф. д-р Николай Денчев (Свободен университет Брюксел), инж. Пламен Панчев (Клъстер Тракия икономическа зона), проф. д-р Николай Щерев (Университет за национално и световно стопанство), д-р Георги Георгиев (Национален съюз на трудово-производителните кооперации в България). Програмата продължава до 12 часа с дискусия с присъстващите на кръглата маса.

Pin It on Pinterest