Студентски климатичен поход #Onestepgreener

На 20 ноември магистрите от програмата „Отговорно и устойчиво управление“ организираха климатичен поход до Гложенския манастир.

Събитието се проведе под надслов #Onestepgreener и отбеляза края на поредица от тематични събития, инициирани от студентите в рамките на международната Конференция но ООН за изменение на климата COP 26 (Глазгоу, 31.10-13.11.2021).

Онлайн дискусията “FEBA at COP26”, в която се включиха 65 бакалаври и магистри, имаше за цел да обобщи нагласите, решенията и посланията на различните заинтересовани страни – държавници, бизнес и граждански лидери. Студентите изразиха умерен оптимизъм относно цялостна оценка за глобалния форум в Глазгоу, а 77% заявиха, че финалното споразумение отговори до някаква степен на техните предварителни очаквания.

imgonline-com-ua-CompressToSize-1xxQajCcK9

Студентите посветиха над 3000 часа за изследване на темата и още почти 500 човекочаса в специализирано обучение за климатична неутралност, с участието на водещи експерти от WWF.

Untitled

Впоследствие те се изявиха като доброволци и застъпници за климата и опазването на околната среда като организираха повече от 35 разнообразни инициативи, измежду които изследвания и анализи, дискусии на тема устойчив начин на живот, климатична справедливост и други. В разговорите бяха привлечени повече от 800 човека, а други 570 представители на външни аудитории и/или колегите им в компаниите, в които работят, директно участваха в организираните събития.

imgonline-com-ua-CompressToSize-Voip9qq82a

Интерес представлява и Наръчника за устойчив начин на живот, който можете да изтеглите оттук , а повече за техните активности ще научите в няколко последователни публикации, които ще обобщаваме до края на ноември.

Pin It on Pinterest