Руснаците посочиха основните необходими умения на специалните части

24 октомври е денят на подразделенията на спецназа.

В навечерието на празника командирът на Гвардейска бригада от спецчастите на Централния военен окръг полковник Алберт Омаров сподели какви са критериите за подбор, нивото на техническо оборудване, а също така разкри спецификата на бойната подготовка и основните умения, които трябва да притежава войникът от специалните части.

Според офицера сега бригадата е изцяло запълнена с щатни професионалисти. Бойците на специалните сили се отличават със способността си да изпълняват автономно задачи в тила на противника поради своята издръжливост, възможност за оцеляване в агресивна среда и физическо и психологическо превъзходство над противника, пише „Российская газета“.

„В хода на бойните тренировки личният състав практикува десант, търсене на важни вражески цели и извършване на набег върху тях, организиране на засади, бойни техники в населените места, щурмуване на сгради и насочване на артилерийски огън и въздушни удари. Всички класове се провеждат възможно най-близо до бойни условия, като се използва опитът от военни операции в Сирия“, цитира Омаров „Красная звезда“.

В допълнение към отличната физическа форма, основните критерии за подготовка на бойците са находчивост, надеждност и универсалност, което се изразява във възможността за използване на различни видове оръжия и технически средства за разузнаване от местно и чуждестранно производство.

„Също така способността за изготвяне на средства за унищожаване на жива сила и вражески цели от импровизирани средства. Умението за камуфлаж, точността на определяне на координатите на важни обекти и предаването на информация за тях“, добави командирът.

Омаров отбеляза, че понастоящем бригадата е оборудвана с комплекси от техническо разузнавателно оборудване, способно да идентифицира цели и да предават координатите им при всякакви метеорологични условия, денем и нощем и на големи разстояния. Освен това подразделението е въоръжено с ново стрелково оръжие, модерни бронирани превозни средства и безпилотни летателни апарати.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest