Общество

Концертът на Плевенска филхармония със солисти Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров ще бъде в Зала „Катя Попова“ с нов начален час

Концертът „СВЕТОВНОТО КИНО В МУЗИКА“ на ХИЛДА КАЗАСЯН и Плевенска филхармония, ще бъде представен за втори път пред плевенската публика на 7-ми юни (сряда), от 19 часа.

Поради очакваните неблагоприятни метеорологични условия, концертът ще бъде реализиран в обновената зала „Катя Попова“ и с нов начален час, 19 часа, а не както първоначално беше предвиден – да бъде на открито в двора на РИМ.


След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и беше отличена с приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, проектът продължава с музика от световното кино. Включва избрани филмови теми от обичани знакови филми, в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов.


Концерт-спектакълът „Световното кино в музиката“ представя музикална програма от филмовите ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, „Приятели“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“), музиката на Джон Уилямс от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и много други.

На сцената освен оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов

и солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ, ВАСИЛ ПЕТРОВ, 

ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България:
Христо Йоцов – барабани
Живко Петров – пиано
Димитър Карамфилов – контрабас
Михаил Йосифов – тромпет
Събитието включва и мулитедия на огромен кино екран над концертния подиум, подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.

За най-малките почитатели е особено интересна финалната част с фрагменти от „Флинстоун“, „Том и Джери“, „Пинко розовата пантера“ и други обичани герои, които преминават и през екрана.

Концертът е без антракт, в единен сценарий, при който солистите пеят и свирят солово и в ансамбъл, и умело се въплътяват в образа на различни филмови персонажи.

„Световното кино в музиката“ е национално турне 2022 – 2023 с концерти в цяла България.

В Плевен датата от турнето е 7-ми юни, сряда.

Плевенска филхармония кани меломаните от Плевен и гостите на града в Зала „Катя Попова“ на концерта от 19 часа.
*Всички досега закупени билети важат без презаверка за Зала „Катя Попова“.

Повече информация за събитието тук:

https://www.facebook.com/events/2633283670303450

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest