Общество

Путин: Все повече държави поемат курс към укрепване на националния суверенитет

Президентът на Русия В.В.Путин на пленарното заседание на Евразийския икономически форум:

🌐 Все повече държави поемат курс към укрепване на националния суверенитет, провеждат самостоятелна, независима вътрешна и външна политика, придържайки се към собствен модел на развитие.

📈 С доста уверени темпове нараства търговията в рамките на Евразийската икономическа общност, което също е важен индикатор за ефективността на съвместната ни работа.

☝️ Нашите западни опоненти се опитват чрез убеждаване, различни обещания, изнудване да принудят много от нашите партньори да приключат изгодното сътрудничество с Русия. При това изобщо не ги интересува какви загуби ще донесе това на съответните държави и техните народи.

🤝 Ние водим курс за намаляване на дела на валутите на недружелюбни страни във взаимните разплащания и възнамеряваме да работим още по-активно с партньори по целия свят, включително и от Евразийската икономическа общност, за пълноценен преход към национални валути.

🤝 Евразийският съюз също така води активна линия за разширяване на приятелските връзки с други държави, разположени в близката чужбина, в Азия, с Индия, Близкия Изток, Африка, Латинска Америка, държави, които представляват абсолютното мнозинство от населението на света, играят ролята на драйвери. Ние високо ценим интереса на всички партньори от Евразес към изграждането на нашето сътрудничество. Сигурен съм, че интеграционният опит, който натрупахме, може да бъде използван за развитие на съществуващи и създаване на нови формати на взаимодействие в целия Евразийски регион и в света като цяло.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest