Общество

Bansko Nomad Fest създава възможности за дигиталните номади и представя Банско като световна столица на дистанционната работа

Bansko Digital Nomad Fest, изключително събитие, празнуващо процъфтяващия начин на живот на дигиталните номади, се завръща и е по-голямо и по-добро от всякога!

От 25 юни до 2 юли, събитието ще бъде домакин на стотици дигитални номади и дистанционни работници от целия свят. Bansko Nomad Fest обещава да бъде международен феномен, който ще преопредели изживяването на дигиталните номади.

Бързият растеж на общността на дигиталните номади не може да бъде пренебрегнат, като се увеличи с 131% от 2019 г. насам. Дистанционната работа стана новата норма, а професионалистите избират начин на живот, независим от местоположението, който им осигурява свобода, гъвкавост и безкрайни възможности за личностно развитие.

Bansko Nomad Fest измина дълъг път от своето скромно начало през 2020 г. Въпреки че стартира по време на пика на пандемията с едва стотина участника, събитието непрекъснато се разраства и печели признание. Миналата година Bansko Nomad Fest привлече над 550 участници от 41 държави, демонстрирайки нарастващата си привлекателност.

Тази година очакванията са още по-големи, тъй като се подготвяме да посрещнем до 750 участника. Вече сме представени от 32 държави и този брой продължава да расте. Събитието ще включва поредица от ангажиращи семинари, дейности, вдъхновяващи лекции от лидери в индустрията и възможности за нетуъркинг, които са предназначени да насърчат смислени връзки.

Досега повечето участници идват от следните държави:

Защо в Банско?

Банско, скрит скъпоценен камък, сгушен в сърцето на България, се превърна в магнит за дигиталните номади по целия свят. Това, което отличава Банско, е неговият визионерски подход към подпомагането на екосистемата на дигиталните номади. Градът може да се похвали с най-модерното пространство за съвместна работа, което се превърна в център на творчество и сътрудничество. Основано от Matthias Zeitler през 2016 г., Coworking Bansko е сърцето на общността, която се състои от над 100 номада през годината и организира Bansko Nomad Fest.

Тъй като Банско се стреми към признание като Европейска столица на културата и Световна столица на спорта, градът постоянно демонстрира своята ангажираност към съвършенството. С това събитие, Банско е на път да се превърне в Световна столица на дистанционната работа.


Какво медиите публикуваха за Bansko Nomad Fest 2022

Bansko Nomad Fest привлече вниманието на различни медии, включително български и международни:

 • The Telegraph; Inside the secret world of the digital nomads What happens when a thousand laptop-clutching remote workers meet at a conference in Bulgaria
 • Deutsche Welle; Bansko is now believed to have more co-working spaces per capita than pretty much any other place in the world
 • Bloomberg TV България вече е популярна дестинация за дигитално номадство
 • BNT Международна среща на дигиталните номади в Банско
 • Novini 247 Започва “Банско Номад Фест” 2022 – седмица с над 500 дигитални номади в Банско
 • 24 chasa Започва “Банско Номад Фест” – участват 500 „дигитални номади“ от цял свят

Освен това много блогъри споделиха личния си опит от посещението на Bansko Nomad Fest 2022. Разгледайте по-отблизо техните завладяващи разкази, за да видите какво може да предложи събитието:

“Те наричат ​​себе си независими от местоположението и когато ги попитат откъде са, биха отговорили „Израснал съм в…“ или „Първоначално съм от…“. В момента обаче те са от никъде и навсякъде едновременно. Това са истинските дигитални номади. Не всеки от нас обаче е създаден за такъв начин на живот. Така че общността включва всички видове дистанционни работници, тези, които номадят през цялото време, и тези, които правят “работа-ваканция” няколко пъти в годината.”

„Няколко примера за хората, които ще намерите на Bansko Nomad Fest, включват графични дизайнери, виртуални асистенти, уеб дизайнери, преводачи, инвеститори, дропшипъри, уебсайт флипъри, туристически блогъри (здравей!), подкастъри, бизнес консултанти, лайф коучове, учители по английски език и така, много повече. Ако харесвате такива неща, тук има и много учители по йога, хипнотизатори, специалисти по тантра и таро, които също са дигитални номади!“

“През последните няколко години Банско се превърна в дигитален център на номадите в Европа, а фестивалът компресира магията на града в една седмица. Като участник можете да дойдете и да научите за всичко, което Банско предлага и да срещнете стотици нови приятели номади, както и съвети как да успеете като дигитален номад. През седмицата има комбинация от презентации, семинари, спорт, mindfulness, природа, дейности на открито и партита.”

Фестивалът обединява повече от 500 дигитални номади, хора, които не зависят от местоположението, пътешественици, фрилансери, собственици на бизнес, дистанционни работници и всеки, който се интересува от дигиталното номадство. Предлага куп лекции, презентации, неконферентни сесии, проучване и забавни дейности, дава на всеки шанса да се срещне с възможно най-много хора и възможно най-много начини да отпразнува този начин на живот.  

Спикери и теми

Участниците в Bansko Nomad Fest ще имат възможността да присъстват на уникални презентации, обхващащи редица теми, свързани с дигиталните номади.

Тази година събитието включва 71 международни лектори. Някои от темите, които ще бъдат разгледани, включват:

 • Изкуствен интелект
  • Успех, управляван от AI: Вдъхновяващ бизнес растеж и адаптация
  • 30 минути работа: Използване на AI за намиране на нови клиенти и автоматизиране на бизнес операции
  • От 0 до 9 милиона изтегляния за една година: пасивен доход с AI мобилни приложения
 • Правни предизвикателства на номадския начин на живот
  • E-Residency: Революционно решение за цифрови номади
  • Решения за данъци и пребиваване за цифрови номади
 • Взаимоотношения на пътя
  • Ръководството на дигиталния номад за любовта: Намиране и поддържане на пълноценни взаимоотношения, докато живеете живота на пътя
  • Създаване на връзка за цифрови номади: Как да се свържете по-силно от wifi
 • LGBTQ+
  • Номадство чрез полове: Промяна на живота и пола ви
 • Онлайн бизнес (истории на успеха на цифровите номади)
  • Как да мащабирате бизнес до 8-цифрени печалби напълно дистанционно само за 18 месеца
  • Как да продавате услугите си, докато пътувате по света като съвременен номад
  • Как да станеш герой на дигитален маркетинг: увеличете тройно приходите си и станете търсен професионалист
  • От блъскане до автоматизация: Изграждане на личен бранд, който работи сам
 • Баланс между работата и живота
  • Как преминах от работохолик към 25-часова работна седмица, докато развивах бизнеса

За пълния списък с лектори и основни теми посетете нашия уебсайт:

https://www.banskonomadfest.com/

Структурата на събитието е оптимизирана, за да бъде ангажираща, с лекции, семинари и презентации през сутринта, докато следобедите и вечерите са запазени за вълнуващи дейности като туризъм, рафтинг, планинско колоездене, speed dating, винени турове, неконферентни сесии и нетуъркинг.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest