България

Одобрена е българската позиция за Неформалното заседание на Съвета на ЕС по транспорт

Правителството одобри българската позиция за Неформалното заседание на Съвета на министрите на транспорта на държавите членки на Европейския съюз.

То ще се проведе на 3-4 април 2024 г. в Брюксел, Кралство Белгия.

По време на Неформалното заседание на Белгийското председателство дискусиите на министрите по транспорт на ЕС ще бъдат съсредоточени в четири тематични сесии. В първата ще бъде обсъдена темата: ,,Екологично чист транспорт – какви са нашите цели“. Втората сесия ще включва дискусия за „Активната мобилност и колоезденето в Европа – от декларации до действия“. Темата за „Железопътната свързаност между европейските градове: технологично, логистично и политическо предизвикателство за бъдещето“ участниците ще разгледат в третата работна сесия.

В рамките на Неформалната среща ще се проведе традиционната междуинституционална сесия на „Дните за свързване на Европа“ 2024 г. Тя ще бъде с фокус върху инициативите за насърчаване устойчивостта на европейските транспортни мрежи предвид геополитическите предизвикателства и изменението на климата, което е най-важното предизвикателство за следващите години.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest