Бизнес

Xiaomi × Leica със стратегическо партньорство в технологиите с изображения

Серията Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica, беше представена в континентален Китай

Пекин, Китай, 4 юли – Днес Xiaomi официално представи новата серия Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica. Тази изключителна серия продукти е първата кулминация на стратегическото партньорство в мобилната фотография между Xiaomi и Leica. Цялата серия включва различни системи за изображения, разработени съвместно от Xiaomi и Leica, съдържащи лещи Leica Summicron и поддържащи профили за изображения на Leica, всички от които имат за цел да дадат възможност на отделните творци да изразят своята креативност, като същевременно запазват автентичния стил на изображенията на Leica.

 
Автентичн
а технология на профилиране наизображение на Leica

В тази нова ера на мобилната фотография Xiaomi и Leica създадоха съвместно нов стандарт за смартфон фотография. Комбинирайки задълбочената експертиза на Leica за оптиката, обработката на изображения, качеството на изображенията и богатия опит на Xiaomi във фотографията със смартфон технология, серията Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica, предлага безпрецедентно качество на изображението и цветове, които се придържат плътно към характерния външен вид и усещане на Leica .

За да помогнат на технологията за изображения да достигне до нови висоти, Xiaomi и Leica разработиха съвместно изключителни оптични лещи. Като най-добър модел, Xiaomi 12S Ultra използва възможностите на Leica за оптичен дизайн от световна класа в своята система от лещи, като същевременно се придържа към техните строги стандарти за тестване на оптичното качество и прилага експертния опит на Xiaomi в миниатюризирането на компоненти, за да осигури ултрависока резолюция, ултрависока светлочувствителност, намалена дисперсия на светлината и по-ниски отблясъци.

Основната камера на Xiaomi 12S Ultra използва 8P асферичен обектив, за да се справя с често срещани проблеми във фотографията като отблясъци, замазване и хроматична аберация. Модулът на камерата на Xiaomi 12S Ultra също добавя покритие против отблясъци на обектива, покритие с мастило по ръба му, материал от цикличен олефинов съполимер материал и филтър за инфрачервена светлина с технология на завъртане. Заедно тези функции предлагат по-ясна цялостна картина, която е константна в целия обектив.

В допълнение към усъвършенствания оптичен дизайн, серията Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica, също използва Leica профили за изображения, наследявайки вековната естетика на изображението на Leica и възпроизвеждайки тона и естетиката на този бранд с помощта на авангардни алгоритми. За крайния потребител това означава достъп до два фотографски стила: „Leica Authentic Look“ и „Leica Vibrant Look“, като и двата предлагат подобрена творческа свобода на фотографа.

• „Leica Authentic Look“  пресъздава естествени изображения, с които Leica е известна. Като запазва контраста на светлината и сенките, той добавя усещане за триизмерна дълбочина към снимките с характерното превъзходство на доказаната във времето естетика на светлината и сенките на Leica.

• „Leica Vibrant Look“ съчетава експертиза от Xiaomi и Leica. Комбинирайки опита на Xiaomi в смартфон фотографията с водещата естетика на Leica, фотографите могат да уловят емоцията на момента, символизирайки приноса на Leica в областта на мобилната фотография.

Серията Xiaomi 12S, съвместно проектирана с Leica, носи автентичнния „Leica Image Look“ на един смартфон.

Професионална широкоъгълна камера със супер голям 1-инчов сензор

Xiaomi 12S Ultra е снабден със сензор Sony IMX989 1″, съчетаващ масив от пиксели Quad-Bayer с индивидуални размери на пикселите, достигащи 1,6 μm. След групирането им те достигат 3,2 μm, като намаляват шума, разширяват динамичния обхват, увеличават уловената светлина и постигат по-добри изображения при условия на слаба осветеност. Това създава нов прецедент в камерите за смартфони, доближавайки се до традиционните камери по отношение на хардуерни спецификации.

Xiaomi 12S Ultra е първото Android устройство, което поддържа Dolby Vision HDR видео запис и възпроизвеждане. Dolby Vision подобрява вашите видеоклипове с ярки цветове, по-рязко съотношение на контраст и по-богати детайли, осигурявайки реалистично и прецизно качество на изображението.

Xiaomi 12S Ultra използва HyperOIS за ултрастабилна производителност, предлагайки непрекъсната компенсация за движение по време на видеозапис. HyperOIS използва празнината между два кадъра, за да задвижи OIS мотора в първоначалната му позиция, давайки на всеки кадър пълен ефективен обхват на стабилизация.

Xiaomi 12S и Xiaomi 12S Pro притежават Sony IMX707 като основен сензор, който включва както голям размер на сензора, така и големи пиксели при 1/1,28 инча и 2,44 μm след групирането на пиксели. С поддръжката на Xiaomi AI Image Solution и Xiaomi ProFocus, тези сензори постигат бързо стартиране, заснемане и продължително снимане. Устройствата поддържат водещ в индустрията ултрабърз режим на серия от 30 кадъра в секунда и изключителни възможности за снимане при слаба светлина. Освен това, те прилагат моментна снимка на всички сцени в своите фотоапарати, което улеснява улавянето на решаващия момент.

Серията Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica, също е проектирана да бъде по-удобна за фотографа в постпродукцията. Цялата серия поддържа 10-битов RAW формат, калибриран от Adobe Labs, с метаданни за корекция на цвета, вградени във файловете. Когато използвате Adobe Lightroom за отваряне на снимки, заснети на Xiaomi 12S Series, софтуерът Adobe Camera RAW автоматично ще оптимизира снимките въз основа на метаданни, предоставяйки на професионалните фотографи добра отправна точка за постпродукция.

Един смартфон, два чипа Xiaomi Surge

Xiaomi 12S Ultra, разработен съвместно с Leica, е първият флагман модел, оборудван с два собствени чипа Xiaomi Surge – чипсет за бързо зареждане Xiaomi Surge P1 и чипсет за управление на батерията Xiaomi Surge G1, предлагащи големи подобрения в управлението на батерията и цялостното потребителско изживяване .

Xiaomi 12S Ultra поддържа 67W кабелно бързо зареждане, 50W безжично бързо зареждане и 10W обратно безжично зареждане. В основата на Xiaomi Surge Battery Management System е 4860mAh едноклетъчна силициеводиоксидна  анодна батерия и Xiaomi Surge P1 чипсет за бързо зареждане, който също поддържа до 16A изходен ток с 96,8% ефективност на преобразуване. Освен това, чипсетът за управление на батерията Xiaomi Surge G1 предлага набор от алгоритми за управление на батерията, вграждайки ги, за да защити работната безопасност и да наблюдава натоварването на разреждането, за да предвиди точно наличния живот на батерията на устройството. Xiaomi 12S Ultra също поддържа адаптивно зареждане, за да предотврати презареждане на батерията, като по този начин увеличава броя на циклите на зареждане с 25%.

Xiaomi 12S Pro разполага с чипсет за бързо зареждане Xiaomi Surge P1, 120W кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и 4600mAh едноклетъчна батерия, докато Xiaomi 12S предлага 67W кабелно зареждане, 50W безжично зареждане и 4500mAh батерия.

Флагман производителност, флагман дисплей

Като най-новия флагман на Xiaomi, серията Xiaomi 12S, разработена съвместно с Leica, се захранва от изцяло новата мобилна платформа Snapdragon® 8+ Gen 1, изградена върху TSMC 4nm процес. В сравнение със Snapdragon® 8 Gen 1, основната площ на Snapdragon 8+ Gen 1 е с 21% по-малка, като CPU и GPU получават 10% подобрение в производителността и 30% подобрение в енергийната ефективност. Това не само значително намалява консумацията на енергия в режим на готовност на серията Xiaomi 12S, но също така позволява по-ниски топлинни емисии и консумация на енергия при случаи с високо натоварване.

Xiaomi 12S Ultra е оборудван с изцяло нова система за отвеждане  на топлината, подобна на природния механизъм, чрез който растенията абсорбират водата през листата. Тази триизмерна охлаждаща помпа е гениално проектирана със серия от канали, които използват капилярна мрежа за активно изпомпване на охлаждаща течност, кондензирана от страната, противоположна на топлите зони. Това подобрява значително  ефективността и увеличава топлопроводимостта на всяка единица със 100% в сравнение с традиционните VC системи за отвеждане на топлината.

Xiaomi 12S Ultra и Xiaomi 12S Pro разполагат с 6,73-инчов AMOLED цветен дисплей с E5 луминисцентен материал, който осигурява професионално ниво на детайлност, яркост и цветова ефективност в допълнение към пикова яркост от 1500 нита, 2K резолюция, P3 цветова гама и 1-120Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S е малко по-компактен със само 6,28 инча и също така поддържа дисплей с цветова гама P3, HDR10+ и 120Hz AdaptiveSync.

Представени бяха и Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro и Xiaomi Home WiFi.

Цени и наличности

Xiaomi 12S Ultra ще се предлага в два цвята – Classic Black и Verdant Green и ще е наличен в 3 варианта:

8GB+256G – цена RMB 5,999

12GB+256GB – цена RMB 6,499

12GB+512GB – цена RMB 6,999

Xiaomi 12S Pro ще се предлага в четири цвята – Black, Purple, Green и White, и ще е наличен в 4 варианта:

8GB+128GB – цена RMB 4,699
8GB+256G – цена RMB 4,999
12GB+256GB – цена RMB 5,399
12GB+512GB – цена RMB 5,899

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest