Бизнес

Служители на Kaufland даряват близо 8 000 лева на шест организации

Сумата е събрана по време на вътрешна благотворителна инициатива

Служители на Kaufland България даряват близо 8 000 лева за шест значими каузи на организации, с които компанията традиционно си партнира или които е подпомагала по различни поводи – фондация „Нашите недоносени деца“, WWF, „Капачки за бъдеще“, стипендиантска програма „Готови за успех“ на фондация BCause, фондация „П.У.Л.С.“ и фондация „Проект Северозапад“.

Сумата е събраната от служители на Kaufland на вътрешния благотворителен коледен базар, който тази година се проведе онлайн чрез Platformata.bg – инструмент за набиране на дарения, създаден от фондация „BCause“ (Бикоуз в помощ на благотворителността). За благотворителната инициатива, която продължи до 10 януари, с дарение се включи и компанията, като също предостави средства за организациите.

Освен за Коледа, инициативата традиционно се провежда и за Великден. Чрез благотворителните базари компанията насърчава култура на дарителство от работното място. За тях обичайно служителите готвят и творят в подкрепа на избрана от тях кауза, но в условията на COVID-19 базарите се провеждат изцяло онлайн в партньорство с Platformata.bg.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Важен принос за нея имат служителите на компанията, които се включват във вътрешните дарителски и доброволчески инициативи. Основните направления, в които екипът на компанията осъществят дарителска дейност, са няколко. Всеки месец служители даряват ваучери за пазаруване, които са тяхна месечна социална придобивка, на Националната асоциация за приемна грижа. В допълнение, служителите даряват и хранителни продукти. Инициативата е на „Търговска дирекция“, като представител на нейния екип всеки петък доставя на партньорски организации, подпомагащи хора в нужда, събраните през седмицата продукти сред колеги. Третата инициатива е вътрешна и в нея служителите подпомагат с финансови дарения и доброволчески труд свои колеги, които имат финансови, битови или социални трудности.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest