Как да се възползвате максимално от кодовете за купони и промоционалните връзки

Когато пазарувате онлайн, има няколко прости стъпки за спестяване на пари с кодове на купони. Когато пазарувате онлайн, използването на онлайн купонни кодове или промоционални връзки е подобно на използването на хартиени купони или пазаруването на разпродажби в местни магазини. За разлика от хартиените талони, които трябва да се представят на касиера, за да бъдат използвани, в онлайн магазините има промо код за отстъпки, който се въвежда по време на касовата наличност и който съответства на определена отстъпка, която се приспада от общата сума на покупката. Отстъпките варират от един лев до безплатна доставка и всичко между тях.

Кой е най-добрият начин за купувачите да намерят кодове за онлайн купони

Когато купонните кодове станаха популярни за първи път, те не се срещаха често на уебсайтовете на търговците на дребно. Вместо това купонните кодове започнаха да се появяват на свързани сайтове за пазаруване, като насочваха клиентите към онлайн магазина на търговеца на дребно. Сега много търговци на дребно предлагат един или повече купонни кодове на уебсайтовете на магазините си или чрез седмични имейли до клиентите си, в допълнение към купоните на свързани уебсайтове.

Най-добрият начин за намиране на купонен код е да въведете „coupon code” в любимата си търсачка. Това ще генерира списък с уебсайтове, свързани с купони. След това купувачите могат да посетят уебсайтовете и да сравнят наличните спестявания от купони.

След като решат какво искат да купят, купувачите понякога могат да намерят кодове на купони за конкретни магазини. Това може да стане, като се използва търсачка и се въведе името на търговеца на дребно и „coupon code“. Например, ако купувачът знае, че иска да си купи рокля от „Macy’s“, той може да потърси купонни кодове за „Macy’s“ като въведе „Macy’s Coupon Codes“ в търсачката.

Как се използват „свързани“ купони и какво представляват те

Вместо купонен код, свързаният купон включва специална връзка, която може да се използва за активиране на промоцията. Когато щракнете върху връзката, ще бъдете препратени към онлайн магазина, където автоматично ще получите отстъпката при проверка на касата.

Каква е процедурата за използване на код на купон

В зависимост от онлайн магазина има няколко различни места за въвеждане на тези кодове. В някои случаи кодът на купона може да бъде въведен в количката за пазаруване, преди да се чекира. В други случаи купонът се въвежда преди отписването на страницата за преглед на поръчката. Преди да направите покупка от онлайн магазин, огледайте се за зоната за „подаване“ на купонния код (известен също като промоционален код).

Какво да направите, ако не можете да намерите подходящо място за кода

Потърсете отговор на въпроса си в раздела на уебсайта за често задавани въпроси (FAQ). Често той се намира в раздела „Обслужване на клиенти“. Ако не можете да го откриете никъде в уебсайта, обадете се и помолете представител на отдела за обслужване на клиенти да ви обясни как да използвате купонните кодове.

 

Как мога да разбера дали кодът на купона е валиден?

Обикновено търговецът има страница, на която е посочено колко ще бъдете таксувани за стоката, колко ще спестите, тъй като сте използвали купон, както и всички такси за доставка, които могат да бъдат приложени. Това трябва да е видимо на страницата на поръчката, преди да одобрите таксите. Преди да завършите транзакцията, се свържете с отдела за обслужване на клиенти, ако въведете кода на купона и не видите отстъпката на страницата за преглед на поръчката.

 

Как мога да разбера дали дадена „свързана промоция“ е успешна

В повечето случаи „свързаната промоция“ ще ви отведе до продукта, който се рекламира на намалена цена, или до страницата, която рекламира отстъпката. Ако това не се случи, проверете страницата на поръчката за това, преди да маркирате транзакцията като желана покупка.

Какво се случва, ако кодът на купона не е валиден

Онлайн магазините често оставят датата на изтичане на валидността на купонния код празна, за да може той да бъде внимателно наблюдаван и бързо да бъде променен или преустановен. Всяка промоция, предлагана от онлайн магазин, може да бъде променена или преустановена по всяко време. Най-добре е да потърсите друг код, ако купонът не е валиден.

 

Възможно ли е да се използват онлайн купони в местни магазини

Освен ако в промоцията изрично не е посочено друго, местните магазини не са задължени да уважават онлайн оферти. Някои магазини ще уважат офертата, ако я разпечатате и я донесете със себе си в магазина. Това зависи от сделката и магазина, но никога не пречи да се поинтересувате.

 

Мога ли да използвам няколко купона наведнъж, за да получа по-добра сделка

В повечето талони е посочено, че можете да използвате само една промоция за една транзакция или за един закупен артикул. Можете да спестите още повече пари, ако потърсите отстъпка за артикул, който сте закупили с купон. Електрониката, компютрите, софтуерът и стоките за домашно подобрение имат много отстъпки. Ако не можете да намерите такъв онлайн, обадете се в отдела за обслужване на клиенти на търговеца на дребно, за да разберете дали има такъв за артикула, който искате да закупите.

Сайтове за купони в интернет

Въпреки че е важно да отбележите любимите си уебсайтове, специализирани в купони за онлайн пазаруване, можете да посетите и известни такива за отстъпки, които не само предоставят кодове за купони, но и предлагат допълнителни отстъпки, ако направите покупка.

Pin It on Pinterest