Бизнес

Футболните прогнози – поредната измама в интернет или начин за печелене на пари

В онлайн пространството наистина има неимоверно много варианти за достъп до платени и безплатни, знайни и незнайни прогнози на футболни мачове. Мнозинството в действителност са измамници, целящи да изкарат някакви бързи пари на гърба на наивността на хората, които дори и да не припечелят особено преди да бъдат разкрити, то поне със сигурност нищо не губят. Най-често срещаните възможни варианти за това са през фейсбук, уебсайтове и канали в Telegram, Viber и т.н. Ето и няколко съвета как да се предпазим от недоброжелатели.

Когато интернет не беше навлезъл толкова много в ежедневието ни избора беше само един – Еврофутбол прогнози във вестника, който можеше да намерим в пукнтове на Еврофутбол. Но в момента те вече не съществуват.

И така на първо място трябва да проучим източника си на предвиждания. Трябва да проучим историята на залозите, трябва да видим дали онлайн присъствието му изглежда легитимно и най-важното – трябва да получим обективна обратна връзка от текущите потребители на услугата, ако е възможно. Последното е от фундаментално значение, тъй като по този начин наистина ще можем да разберем дали дадените прогнози биха ни свършили работа или не.

Измамници навсякъде

Характерното при измамите е, че много често те са част от фейсбук и/или някое от приложенията за комуникация като Telegram, Viber и т.н., понеже там няма нужда от никаква инвестиция. Търсете източник, който независимо дали ще има фейсбук и/или Telegram, Viber, има на първо място свой собствен уебсайт – това в повечето случаи е доказателство, че този бизнес е устойчив, и че е направена някаква инвестиция в посока изграждане на платформата. Също така, фалшивите предложения много често са обвързани със сума, която се изисква от потребителя, и чак след заплащането ѝ, той ще има достъп най-често или до „уреден мач“ или до „комбинация с доста висок коефициент“, което и в двата случая изглежда примамливо. Замислете се – защо човек с достъп до уредени срещи ще продава тази информация за 20лв., 30лв., 50лв.?! А той това именно и цели – средствата да му бъдат преведени. Възможните сценарии впоследствие са няколко – или повече никога нищо не чувате от него, или получавате мач, който не излиза както е обещано, или в под 1% от случаите този шарлатанин всъщност успява да познае точно тогава, и разбира се при следващия „уреден мач“ той иска от нас далеч по-голяма сума.

Направете хубаво проучване


Какво разбрахме до момента? Че е хубаво да открием източник с доказана история в бранша, обратна връзка за която е най-добре да бъде извлечена от текущи потребители на услугата. Че най-важното е да има онлайн присъствие, чрез своя уебстраница, тъй като по този начин легитимира идеята и желанието си за устойчивост. Частта с платените или безплатните прогнози я оставяме на вас – има качество, за което си заслужава да се плати, има и толкова добри типстъри в бранша, които следват своите собствени стъпки и нямат нужда от плащания, защото това е напълно достатъчно, за да печелят добре.

Подобна българска платформа е Прогнози.Бг, където редица специалисти на предвижданията на срещи са се обединили около идеята да предоставят безплатни футболни прогнози на своите потребители. В екипа има футболни анализатори, професионални гемблъри и консултанти в сферата на спортните залози. Също така на уебсайта им ще откриете и преференциални условия и бонуси за много букмейкъри.

 Желаем ви успех в избора на свой личен типстър!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest