Общество

Десантчици посочиха предимствата на БМД-4M

Военнослужещите от десантно-щурмовия полк в Ставропол получиха батальонен комплект от най-новата техника – 31 бойни машини БМД-4M и осем бронетранспортьора БТР-МДМ „Ракушка“.

До края на годината по програмата за превъоръжаване ще бъдат доставени още три комплекта бойни машини.

Това съобщава вестник „Красная звезда“. Командирът на гвардейски десантно-щурмови батальон и Герой на Русия подполковник Дмитрий Лисицки отбеляза, че новата бойна машина на десанта превъзхожда предишните образци по мобилност, проходимост и огнева мощ. Според него новата система за управление на огъня позволява осъществяване на търсене на цели във всякаква обстановка, пише „Российская газета“.

Командирът на гвардейска рота капитан Игор Жидков добави, че БМД-4М е „предназначена за маневриране при настъпателни и отбранителни бойни действия“.

Военнослужещите също така отбелязаха, че на БМД-4М е поставен по-мощен двигател, което ѝ позволява да развива по-висока скорост. „При това тя е лесна за управление, тъй като се управлява от щурвал, а не от лостове. Има автоматична скоростна кутия“, заяви командирът на гвардейско отделение сержант Максим Медведев.

Според стрелец-оператора от гвардията ефрейтор Аркадий Шейко, БМД-4М е доста „по-умна“ от БМД -2. Бордовият компютър, танковият балистичен изчислител, приборите за нощно виждане, дачиците за налягане и температура на въздуха позволяват водене на стрелба по всяко време на деня и при всякакви метеорологични условия. „Сега работата за мен е удоволствие“, каза стрелец-операторът.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest