Бизнес

Как да изберем правилната лампа за маникюр?

UV лампите са популярен избор за маникюр. Те са достъпни и могат да се използват с различни лакове за нокти, включително традиционни и гел лакове. UV лампите работят чрез излъчване на ултравиолетова светлина, която изсушава лака бързо. LED лампите са друг популярен вариант за маникюр. Те са по-скъпи от UV лампите, но имат редица предимства. LED лампите излъчват по-малко топлина, така че вероятността да повредят лака за нокти е по-малка. Освен това те изсушават лака по-бързо от UV лампите. В наши дни на пазара има много различни видове лампи за маникюр. Как да изберете най-подходящата за вас?

Ето някои неща, които трябва да вземете предвид:

Размерът на лампата

Искате да сте сигурни, че лампата е достатъчно голяма, за да можете да поставите удобно всичките си пръсти под нея. В противен случай ще се окажете с не толкова перфектен маникюр. Когато част от нокътя не успява да се изпече добре е възможно да остане мека и податлива на изкривяване. За това при по-малките лампи е добре да се раздвижва нокътя, за да се изпече от всички страни добре. Това от своя страна може да доведе до разтичане на лака на едната или на другата страна и неравнип повърхности. В идеалния случай лампата ще изпече маникюрът ви равномерно без да се налага да местите пръстите си. 

Видът на източника на светлина

 В лампите за маникюр се използват три вида източници на светлина: UV, LED и флуоресцентни. Ултравиолетовите лампи са най-разпространени и могат да бъдат намерени в повечето салони за маникюр. Те обаче могат да бъдат и най-вредни за кожата ви. LED лампите стават все по-популярни, защото са по-безопасни от UV лампите. UV лъчите могат да причинят състаряване на кожата, въпреки че днешните лампи са създадени да бъдат изключително щадящи и безопасни. LED лампите са по-нежни към кожата, но невинаги осигуряват толкова добро покритие.

Цената

Цената на лампите за маникюр може да варира до стотици лева. Важно е да намерите такава, която да отговаря на бюджета и нуждите ви. След като вече знаете какво да търсите в лампите за маникюр, е време да изберете подходящата за вас. Преди да купите, решете колко искате да похарчите. Когато вземате решение за покупка на лампа за маникюр, вземете предвид размера, вида светлина и цената. С малко проучване със сигурност ще намерите идеална лампа за нуждите на вашия маникюр.

Ако проучите, ще намерите голямо разнообразие от UV лампи за втвърдяване на гел лак, налични на пазара. Някои точки, които трябва да имате предвид, когато купувате UV лампа за втвърдяване на гел нокти са:

  • Ако закупите цял комплект за гел лак, тогава може да получите UV лампа заедно с него като част от комплекта.
  • Мощността е много важна за правилната UV лампа за втвърдяване на гел лак. Изберете правилната мощност; в противен случай лампата няма да ви бъде полезна. Минималната мощност, необходима за втвърдяване на гел нокти, е 24-36W. 
  • Ще се натъкнете на UV лампи, които са произведени само за ноктите на краката или на ръцете. Има някои UV лампи, които се използват както за ръце, така и за крака. От вас зависи колко искате да инвестирате.
  • Някои UV лампи за втвърдяване на гел нокти имат монтиран сензор. Това ви помага да изберете определено време за изпичане на ноктите и то ще се изключи автоматично след изтичане на зададените времена. Това ще ви помогне да се концентрирате върху друга работа.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest