Бизнес

Български студенти от Европа и страната са свежите попълнения в Lidl

Стажантската програма дава реален шанс за кариерен старт в компанията – двама от миналогодишните стажанти вече продължават кариерното си развитие в Lidl

Български студенти от Италия, Австрия, Шотландия, Нидерландия и България са най-новите и свежи попълнения в екипа на Лидл България. Общо 8 стажанти се откроиха в конкуренция сред близо 120 кандидати и си заслужиха място във финалната селекция стажанти на компанията.

През следващите 2 месеца всички те ще работят по конкретна практическа задача, която след това ще представят и защитят пред ръководството на веригата. Така всеки един от стажантите ще влезе в напълно нова роля и ще опознае различна област от търговията с бързооборотни стоки.

Здравко Жерев ще търси нови начини да подобри процесите в складовата логистика, като се възползва от предимството, че две поредни години е бил практикант в Lidl, а днес вече е студент в Шотландия. Божена Божилова, студентка в Bocconi University в Италия, ще трябва да анализира пътя на клиента по време на пазаруването му в Lidl. Върху процесите в търговската мрежа на веригата ще се фокусират и двама младежи – Мартин Стоянов, студент „Икономика с преподаване на английски език“ в УНСС, и Страхил Стоянов от НБУ, с опит в областта на одита и финансите зад гърба си. Двамата ще трябва да намерят начин как да се постигне по-голяма ефективност в магазините на веригата.

Още двама стажанти ще се изправят пред общо предизвикателство – Елиза Зографова от Виенския университет и Контантин Герганов от Хагския университет за приложни науки. Двамата ще трябва да подготвят проект за Employer branding концепция като мост между Lidl и студентите.

Студентка по право и биотехнологии в СУ „Св.Климент Охридски“ ще се потопи в правния свят на Lidl – Ани Стоянова ще търси начин за оптимизация на застрахователните случаи в правния отдел на компанията. Още една дама прави своето завръщане в Lidl – след като трупа опит като сезонен служител в Lidl, сега Магдалена Драганова се завръща като стажант със задачата да изготви проект за популяризиране на WEB базирана платформа за обмен на документи с доставчици на Lidl.

Всичките 8 стажанти предстои да навлязат и да опознаят в детайли света на Lidl, за да разработят своите проекти. Освен високо ценена заради своята практическа насоченост, стажантската програма на Лидл България е и реална възможност за кариерен старт на младежи без голям опит по специалността, но с желание да учат и да се развиват. Доказателство са двама от миналогодишните стажанти, които продължиха кариерното си развитие в компанията и вече са част от екипа на Лидл България.

По време на стажа си в компанията, младите таланти ще преминат през допълнителни обучения – по управление на проекти и презентационни умения, ще разчитат на опитен ментор и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лв. брутно месечно възнаграждение, 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и възможност за 5 дни неплатен отпуск.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest