Xiaomi представя Xiaomi Pad 5 и новите си AIoT продукти

Xiaomi представи днес на глобалната си продуктова премиера новия си таблет Xiaomi Pad 5, както и звезден списък с АIoT продукти от екоситемата на Xiaomi, които допълнително разширяват смарт устройствата за дома и смарт аксесоари за всички свързани потребители. Новите AIoT продукти включват Mi Smart Projector 2, Xiaomi Mesh System AX3000 (двоен пакет) и Mi Smart Band 6 NFC.

На фона на новото нормално, все повече потребители преструктурират домовете си, за да отговорят на новите функционални изисквания, наложени от реалността след пандемията, която обединява пространството за работа и свободно време. Благодарение на четирите нови продукта, потребителите ще се наслаждават на по-комфортна среда в собствения си дом, благодарение на по-интелигентни устройства.

Xiaomi Pad 5: Забавлявай се много, работи умно

Xiaomi Pad 5 е удобно устройство, което осигурява производителност както на работа, така и в класната стая, като без съмнение осигурява първокласно мобилно изживяване.

„На фона на новото нормално и факта, че учениците се връщат на училище, Xiaomi Pad 5 идва в момент, който отговаря на новия ни начин на живот – от работа към забавление и всичко, което се случва междувременно. Това е истинска работна станция „всичко в едно“, изпълнена със стойност от дизайна до всяка една функционалност, независимо дали се използва в класната стая, у дома или в офиса“, споделя ТиДжей Уолтън, Продуктов маркетинг мениджър в Xiaomi International. 

Тази преносима работна станция притежава премиум характеристики, за да позволи на потребителите си едновременно да се забавляват много и да работят умно, като включва:

  • Пакет продуктивност – Xiaomi Pad 5 е оборудван с функции, които ще повишат вашата производителност. Сканирайте всички документи с 13-мегапикселова камера и споделяйте безпроблемно с колеги или съученици. Ако обичате да пишете на ръка, Xiaomi Smart Pen1 е само 12.2 грама, 4096 чувствителност на натиск и 240Hz честота на дискретизация при докосване. Xiaomi Smart Pen включва и удобни функции като бутони за бързо записване на бележки, правене на екранни снимки или лесно превключване между химикалка и гума. Освен това, ще сте винаги готови и за конферентен разговор с 8MP предна камера, която поддържа 1080p видео.
  • Ярък дисплей, удобен за гледане – Xiaomi Pad 5 притежава 11-инчов WQHD+ 120Hz дисплей, с който съдържанието оживява със сложни изображения с по-меки и естествени цветове, пълни с детайли. Благодарение на Dolby Vision®, Xiaomi Pad 5 позволява превъзходно HDR изживяване при гледане, което носи ултра живи изображения с невероятна яркост, контраст, детайли и цветове, които никога не сте виждали на екрана. Дори ако гледате любимите си предавания за продължителен период от време и без значение в каква обстановка се намирате, дисплеят на Xiaomi Pad 5 и вграденият режим Low Blue Light осигурява ясно, но безопасно и удобно изживяване при гледане.
  • Потапяща акустика – Xiaomi Pad 5 завладява очите ви, но също така е приятен за ушите, когато се отпуснете през свободното време. Насладете се на богат стерео звук с големите четириядрени високоговорители, които предлагат сила и отчетливост. В допълнение, устройството има Dolby Atmos® потапящ звук за най-доброто изживяване с несравними детайли и дълбочина, докато слушате любимото си съдържание.
  • Висока производителност и несравнима връзка – За да сте в крак с обучението, работата, забавленията и всичко, което се случва междувременно, Xiaomi Pad 5 е оборудван със 7-нанометров високопроизводителен Qualcomm® Snapdragon™ 860 процесор с максимум тактова честота до 2,96Ghz. И за да поддържа потребителите винаги свързани, Xiaomi Pad 5 идва с по-дълъг живот на батерията с капацитет от 8 720mAh.

Mi Smart Band 6 NFC: Безконтактно плащане за ерата след пандемия

Животът в сянката на пандемията ни накара да мислим как да възстановим нормалното по умен и здравословен начин, с по-малко стрес, но в крак с новите норми на социално дистанциране. За да помогне на потребителите да възприемат този променящ се начин на живот, Xiaomi подобрява своите технологични иновации, започвайки от аксесоарите, които носим в своето ежедневие.

Още през март 2020 г. Xiaomi представи Mi Smart Band 6, която включва функцията SpO2, за да предостави на потребителите индикации за състоянието на дихателната система и други всеобхватни функции за проследяване на здравето, като например сън и проследяване на ниво на стрес, подобряване на дишането – за да помогне на потребителите да поемат контрол над цялостното си физическо и психическо здраве.

Сега, в сътрудничество с Mastercard, марка №1 в света на смарт гривните2, връща любимата Mi Smart Band 6 в центъра на вниманието с акцент върху безконтактното плащане. С добавянето на напълно развитата функция NFC, новата версия вече предлага бърз, сигурен и удобен начин за плащане. Плащанията се извършват по-ефективно от всякога, независимо дали става въпрос за ежедневни хранителни стоки, плащане на градски транспорт или дори да грабнеш кафе докато тичаш в парка. 

„Вярваме, че носимите устройства  са важни за платежната екосистема. Наблюдаваме ръст на прехвърляне от картови разплащания към мобилни устройства, включително гривни. Тъй като технологиите и иновациите играят основна роля, виждаме, че на пазара влизат повече устройства с възможност за плащане. Освен това устройствата ще имат възможности като предоставяне на нови начини за комуникация, променящи статуквото, подобряване на нашите дигитално-физически взаимодействия“, сподели Валери Новак, Изпълнителен вицепрезидент, Продукти и иновации на MasterCard за Европа. „Разширявайки успешното миналогодишно сътрудничество в Русия, Беларус и Украйна, сега си партнираме с Xiaomi в 19 региона, с планове за разширяване през следващите няколко месеца.“ 

Освен това, изцяло новата версия на Mi Smart Band 6 NFC вече предлага и вграден Amazon Alexa, с който управлението без ръце на интелигентните жилища се превръща в още по-приятно изживяване.

Mi Smart Projector 2: Преносимо домашно кино

Освен Xiaomi Pad 5 и Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi пуска и изцяло нов продукт за  развлечение, част от смарт устройствата за дома – Mi Smart Projector 2. С резолюция 1920 x 1080 Full HD и в компактен размер, Mi Smart Projector 2 е удобно, преносимо, plug and play устройство, мечтано от много потребители. С Dolby Audio™ проекторът осигурява кристално чисто аудио качество с всички източници на звук.


Благодарение на многоъгълната автоматична корекция и автоматично фокусиране, устройството може бързо да проектира идеално квадратен екран върху различни стени. Също така работи със сертифицирана система Android TV™ с вграден Google Assistant3, така че не само предоставя на потребителите безкрайно забавление, но също така предлага смарт гласови команди за смарт продуктите у дома.

Xiaomi Mesh System AX3000 (двоен пакет): Останете свързани с Wi-Fi 6

Проектиран да захранва цялостно смарт устройствата у дома, новата система Xiaomi Mesh System AX3000 предлага силно и надеждно покритие на двулентова Wi-Fi 6 мрежа до 4000 квадратни фута4. Тя поддържа максимален брой от 254 устройства5. Без значение колко устройства са свързани и работят, системата ще осигури оптимизирана ефективност на мрежата и намалена латентност с 1024QAM модулация, както и поддръжка на OFDMA и 2 x 2 MIMO технология.

Системата за интелигентна мрежа също поддържа автоматично превключване между различни мрежи, за да осигури безпроблемен роуминг, когато потребителите се движат в различни стаи. Устройството дори може да инициира процес на самовъзстановяване, за да реорганизира мрежата, когато дадено устройство е офлайн, за да предостави постоянна свързаност  на потребителите с Wi-Fi 6.

Цени и наличности:

Предлага се в две цветови опции: Cosmic Grey и Pearl White, 

Xiaomi Pad 5 6GB + 128GB, препоръчителната цена на дребно, стартираща от 349 EUR;

Xiaomi Pad 5 6GB + 256GB, препоръчителната цена на дребно, стартираща от 399 EUR;

Xiaomi Pad 5 ще бъде наличен в България в средата на месец октомври. 

Mi Smart Band 6 NFC, препоръчителната цена на дребно, стартираща от 54.9 EUR;

Mi Smart Projector 2, препоръчителната цена на дребно, стартираща от 599 EUR;

Xiaomi Mesh System AX3000 (двоен пакет), препоръчителната цена на дребно, стартираща от 149 EUR;

За наличности, канали за продажба и срокове, моля следете официалните канали на Xiaomi България. 

Pin It on Pinterest