Бизнес

Анастас Терзобалиев: България и Либия сме много близки народи!

Анастас Терзобалиев, изпълнителен директор на българската компания „МКРТНИ” ЕООД и експерт по въпросите свързани с Близкия Изток и арабските страни

Първо бих искал да изкажа специални благодарности на министър-председателя д-р Уисама Хамад и маршал Халифа Хафтар.

Българските комапнии имат дългогодишна традиция да работят в Либия и Бенгази, като през годините са построили редица болници и сгради и са реализирали множество проекти.

Г-н Терзобалиев заяви, че по време на форума участват представили на няколко различни български компании, които работят с сферата на проектирането и строителството. Освен това, българските инженерингови комапнии са по-добри от европейските, категоричен бе Терзобалиев.

България и Либия сме много близки народи, работим съвместно от дълги години. Искам много да благодаря за подкрепата на Н.П. посланик Д-р Муфтах Ал Дарени, благодарение на който през миналата година се подготвиха 7 споразумения между България и Либия с различни сфери, като енергетиката, туризма, икономика и въпроса свързан с визите.

Още веднъж благодаря за поканата и отличната организация. Поздравявам всички деца от новото поколение на Либия. Надявам се, че имат много висок стандар на живот.

По време на визитата си Г-н Терзобалиев отправи апел към председателите на всички европейски палати , неправителствени организации, че Бенгази , е много спокоен град към сигурноста, и че са добре дошли да работят за развитието на Либия!

Анастас Терзобалиев е роден на 20 септември 1975 година в град Сливен, България!Има диплома по арабски език и култура от университета Ал Зейтуна в Триполи и магистърска степен с отличие по Стратегическо планиране от Стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“.
Основател и ръководител в продължение на 19 години на МКРТНИ ЕООД, българска компания, работеща с арабските страни и Близкия изток. Представлявал Република България и съвместно с проф. Георги Спасов, защитил интересите на страната ни в спечелено дело пред Върховния съд на Кувейт.
Участва в редица международни проекти свързани с образование, култура и външна търговия с арабските страни, Африка и Близкия изток!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest