Завърши детският турнир по футбол 7, организиран от ЗС на БФС-София и АБФ

На 10 и 11 май на комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина се проведе турнир по футбол 7 за купа „Кока-Кола“ с участието на деца, родени през 2012 г.

Надпреварата се реализира със съдействието на Столична община във връзка с Национална програма „Децата и футболът“ създадена през 1999 г. Програмата е насочена към децата от 10 до 14 години.

Победител стана тимът на ФК Национал, спечелил финала срещу ЦСКА-София след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време). На трето място се класира Олимпия ФК-София, който победи Славия с 1:0 в малкия финал.

Малките таланти бяха зарадвани с индивидуални награди за: най-добър вратар (Александър Баша от Национал), най-добър защитник (Кръстьо Симеонов от Олимпия), най-добър полузащитник (Алекс Иванов от Левски), най-добър нападател (Виктор Николов от ЦСКА-София), голмайстор (Матю Младжов от Славия), най-техничен състезател (Матю Младжов от Славия), най-полезен състезател (Спас Ашков от Левски-Раковски), най-полезен състезател на турнира (Лъчезар Димитров от ЦСКА-София) и най-добър треньор (Михаил Захариев от Славия). Награда за „Изключителен принос“ за организацията на турнирите на АБФ заслужи Пандо Кобуров – служител на ЗС на БФС-София.

Освен индивидулните награди на всички участници бяха раздадени спортни екипи, а на отборите топки.

Pin It on Pinterest