Връчиха екипи на „Етър“ на инструктори от УЕФА

БФС и УЕФА организираха специализиран семинар за ръководителите и треньорите на женския футбол у нас, провел се в Албена по време на Европейското първенство за девойки до 17 г.
Той бе открит от президента на АФЛ Румен Вълков, който изрази благодарността на БФС към представителите на клубовете за значителния им принос към доброто представяне на националния отбор в Евро 2019.
„Етър“ бе представен от треньора на женския тим Валентин Витанов и неговите асистентки Ели Тодорова и Велизара Владимирова. „В първия ден заниманията бяха с практическа насоченост, като бяхме разделени на две групи с различни аспекти за анализ на футболната среща Австрия – Англия, която гледахме същия ден. Разисквахме тактиката, промените в хода на мача и ролята на треньора, както и различните елементи в защитната и атакуващата фаза в играта на двата отбора. На втория ден лекция чете бившата националка на Швеция Ана Сигнеул, която е дългогодишен треньор на Шотландия и настоящ мениджър на национални тим на Финландия. С нея правихме анализ на мача Австрия – Англия“, разказа Валентин Витанов.
Той изненадал приятно Ана Сигнеул, като й подарил официален екип на „Етър“ за свободното време с логото на спонсора „Боровец“, тефтер с логото на клуба и бутилка вино „Свищовска горчивка“, реколта 2010 г. Както става ясно от снимките, инструкторката на УЕФА веднага е облякла виолетовия екип.

Последната лекция бе подготвена от техническия директор на БФС проф. Лъчезар Димитров и изнесена от треньорката на българския национален отбор за девойки до 19 г. Силвия Радойска.
На другия ден в семинара участва сръбският специалист Игор Янкович, който също получи от Витанов екипировка на „Етър“. С него бяха разисквани разпределенията на парите от УЕФА за женския футбол. „Благодарим на г-н Галин Анастасов за подкрепата, осигурила пълна екипировка за целия отбор за официалните мачове и за свободното време“, добави Валентин Витанов.

Pin It on Pinterest