Спорт

Веселин Великов: По-добре да правим грешките сега

Старши треньорът на Хебър Веселин Великов очаквано остана разочарован от резултата, с който воденият от него тим падна в първата си контрола в Словения.
Вчера хебърци загубиха с 1:6 от вицешампиона и носител на Купата на Унгария – Пакши, в проверка, играна на стадиона на Спортен център “Терме Катез” в Брежице, Словения.

Крайният резултат до голяма степен подвежда и не отговоря на показаното през всичките 90 минути, но футболът е игра на пропуснати и реализирани възможности и трябва да го приемем. Все пак това е само една контрола, а срещу нас имаше много класен противник, който след по-малко от десет дни ще стартира участието си в евротурнирите на Европа. Съгласен съм да правим грешките сега, отколкото после в официалните срещи. Смея да твърдя, че през първата част имахме дори по-чистите положения от противника. Ако бяхме вкарали поне една от ситуациите на Шейх Диаманка или Душан Вукович, психологията на мача щеше да бъде доста по-различна. Допуснахме лек първи гол след груба грешка на Озее, а после дузпата ни прекърши. За мен третият гол на Пакши бе от явна засада. Като цяло, съдийството в този мач бе под всякаква критика и това изнерви момчетата. След 3:0 на почивката беше вече трудно да се върнем в мача през втората част. Дошлите на проби македонски футболисти ме разочароваха и трудно ще ме убедят, че имат място в състава. При нас има и умора за този период от подготовката, защото вече над 10 дни тренираме двуразово. За следващата контрола срещу Глория (Бизау) в сряда шанс за изява ще получат и останалите момчета, които вчера не взеха участие в проверката. За разлика от Пакши, румънците са отбор от нашата черга и се надявам да им дадем здрава битка, изрази надеждите си Великов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest