Спорт

Веселин Великов е новият наставник на Хебър

Веселин Великов ще води като старши треньор мъжкия представителен тим на ФК Хебър през сезон 2024/2025 г. 

Великов започва официално работа от днес, а в спортно-техническия му щаб влизат асистентите Левон Апкарян (първи помощник), Венко Димов (треньор на вратарите) и Владислав Георгиев (кондиционен специалист). 

Веселин Великов е бивш национален състезател на България. Като футболист, играещ на поста защитник, преминава през отборите на Етър (Велико Търново), ЦСКА, с които е ностител на Купата на България през 1999 г., Марек (Дупница), Кавала (Гърция), Родопа (Смолян), Любимец, където завършва и кариерата си. 

Треньорската му кариера започва от Любимец през 2013 г., а след това в продължение на 3 години води Дунав (Русе), с който записва мачове и в европейските клубни турнири. Под негово ръководство в първия сезон, в Първа лига, Дунав завършва на четвърто място, като с това изравнява клубния си рекорд за най-високо класиране в Елита на българския футбол. Отборът участва и в турнира Лига Европа, където отпада от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг. Заради постиженията през тригодишния си престой в Русе, Веселин Великов е награден със Златна значка „Русе“ от кмета на града – Пламен Стоилов. 

Великов е бивш наставник на Царско село, Кариана (Ерден), Ботев (Враца), Етър (Велико Търново) и Черноморец (Бургас).

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest