В НФБ „Бояна“ бе изтеглен жребият за новия сезон в Югозападната Трета лига

В присъствието на изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, вицепрезидента на БФС и председател на Аматьорската футболна лига Румян Вълков, председателя на Зоналния съвет – София Валентин Чакъров и техническия директор на БФС проф. д-р Лъчезар Димитров бе изтеглен жребият за новия състезателен сезон в Югозападната Трета лига.

Преди изтеглянето на двойките, които ще се срещнат в първия кръг от шампионата, Борислав Попов приветства представителите на клубовете и им представи новата топка “Puma”, осигурена за нуждите им от БФС по личната инициатива на президента Борислав Михайлов. Всеки клуб получи десет броя от артикула плюс още десет тренировъчни топки „Select”. 

„Желая успех в тези трудни за всички нас времена. Българският футболен съюз оценява усилията, които полагате, за да осигурите съществуването на клубовете си и заедно да продължим да развиваме футбола у нас“, заяви Попов и обяви разработката на нова видеоплатформа, чрез която всички участници ще могат да излъчват двубоите си онлайн в реално време. Както е известно, в последните няколко сезона БФС обезпечава отборите от третото ниво на футбола ни с необходимите технически пособия, за да могат феновете им да наблюдават мачове на живо.

Президентът на АФЛ Румян Вълков акцентира върху изискването, касаещо футболистите до 21 години, според което всеки играч между 16 и 21-годишна възраст следва да прекарал поне 2 години в школа на роден клуб, или поне 3 години за играчите между 12 и 21 години.

Жребият, изтеглен в Амфитеатралната зала на Национална футболна база „Бояна“, включи 20 клуба-участници в Югозападната Трета лига, в това число вторите отбори на Септември (София), Хебър (Пазарджик) и Пирин (Благоевград). В тези тимове ще имат право да играят само състезатели в юношеска възраст.

В първия кръг от новото първенство, който ще се изиграе на 7 август 2021 г., жребият противопостави следните двойки:

Оборище (Панагюрище) – Пирин II (Благоевград)

Левски (Чепинци) – Сливнишки герой

Хебър 1918 II (Пазарджик) – ОФК Костинброд

Чавдар (Етрополе) – Надежда (Доброславци)

Гранит (Владая) – Банско

Беласица (Петрич) – Рилски спортист (Самоков)

Балкан (Ботевград) – Ботев (Ихтиман)

Витоша (Бистрица) – ФК Кюстендил

Пирин (Разлог) – Вихрен (Сандански)

Септември II (София) – Пирин (Гоце Делчев)

Pin It on Pinterest