Ултрамаратонецът Красимир Георгиев се включва в Sofia Fit Fest 2019 с благотворителна кауза

София, 11.09.2019 г. – Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще се включи в Sofia Fit Fest 2019 с благотворителна кауза. На 5 и 6 октомври, в рамките на фитнес фестивала в зала „Арена Армеец, на специално инсталирана машина за гребане той ще гребе без прекъсване, в продължение на минимум 12 часа.

Инициативата има за цел да събере средства за изграждане на възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет. Зад проекта стои сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което работи за създаването на нормални условия за възстановяване на децата. Към момента е закупен теренът, на който трябва да се изгради комплекс. Основната цел на каузата е да се подобри социалната адаптация на децата с онкохематологични заболявания по време на лечението им и в последващия период, както и да се осигури помощ за децата и техните семейства за преодоляване на емоционалните последствия от болестта.

Екипът на Sofia Fit Fest и Красимир Георгиев подкрепят благородната кауза в рамките на двудневния фестивал, а мотото, зад което застават с общи усилия, е „Който спаси един детски живот, спасява целия свят“.

„Ще се радваме всички – спонсори, участници, изложители, презентъри и гости на фестивала, да ни подкрепят в начинанието, като се включат в благотворителното гребане. Раздвижете се, предизвикайте себе си и преодолейте едно физическо препятствие в името на благородна цел.“, казаха организаторите на Sofia Fit Fest.

„Децата са изключителни герои. Духът, който те имат, и препятствията, през които минават, са нещо, което ги превръща в пример за това как никога не трябва да се отказваме да вървим напред, дори когато е тежко. И ако аз мога да помогна на някой от тях с това, което правя, то тогава моите усилия си заслужават 1000%.“, добави Красимир Георгиев.

Всички участници в Sofia Fit Fest ще имат възможността да премерят издръжливостта си с Красимир Георгиев. За целта на разположение ще има три тренажора за гребане, а престрашилите се ще могат да се включат и в тандем с приятел.

Средствата, събрани от кампанията, ще постъпят в специална дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка АД

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG59 FINV 9150 1314 9187 45

Бенефициент: Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Тази година фитнес фестивалът ще бъде два пъти по-мащабен, в сравнение с 2018 г. В него ще бъдат представени 35 вида фитнес дисциплини за групови тренировки и ще се включат над 40 от най-успешните и популярни фитнес презентъри от цял свят и България. Sofia Fit Fest 2019 ще бъде на площ от 2 000 кв.м. открита зона и 1 300 кв.м. закрита част, всяка от които с целодневна активна програма. Посланик на събитието е един от най-успешните и легендарни спортисти в България – Йордан Йовчев. Той ще се включи в лекторската програма, както и с демонстрация на станцията за стрийт фитнес. Към него ще се присъединят и спортисти от Клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Street Workout Bulgaria”.

Повече за Sofia Fit Fest:

Sofia Fit Fest е най-мащабният, провеждан досега, международен фитнес фестивал в България. Посветено на груповите тренировки и на спорта в зала, събитието предлага спортни занимания като степ аеробика, аеробика, зумба, спининг, кросфит и още над 30 вида дисциплини. Sofia Fit Fest е без аналог у нас, събирайки на едно място множество международни презентъри и провеждайки десетки обучения за професионални инструктори и треньори, семинари за активен начин на живот и здравословно хранене, като част от основната програма на фестивала.

Sofia Fit Fest се провежда за първи път през 2018 г., в гр. София. Основната цел на фестивала е да популяризира активния начин на живот и да мотивира колкото се може повече хора да спортуват. Sofia Fit Fest е първият от такъв мащаб, ежегоден международен фитнес и уелнес фестивал в България, посветен на груповите спортни занимания и спорта в зала. Първото издание на Sofia Fit Fest през  2018 г.  събира в тренировъчната зала на Арена Армеец над 400 човека от цялата страна. В обученията за групови фитнес инструктори и треньори се включват близо 150 човека. Активната програма в зала покрива над 15 разнообразни фитнес дисциплини. На сцената на Sofia Fit Fest 2018 са представени истински звезди в сферата на груповия фитнес от Италия, Аржентина, Германия, Гърция, Швейцария, както и утвърдени имена от България.

Sofia Fit Fest се осъществява с подкрепата на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и е част от спортния календар на Столична Община.

„Спорт Ивентс България“ ООД е създадена в началото на 2018 г. с цел реализация на проекта Sofia Fit Fest. Състои се от екип, споделящ обща страст към фитнеса и здравословния начин на живот, обединен в мисията си да създаде събитие, което да вдъхнови, мотивира и образова хората под един покрив. Лицето, сърцето и вдъхновителят на проекта е Марина Ранкова – утвърден и амбициозен спортен инструктор с впечатляваща професионална автобиография, презентър с опит от международни и национални сцени.

Pin It on Pinterest