Томаш: Доволен съм, когато привличаме футболисти, които искам

Старши треньорът на “Етър” Александър Томаш говори по темата за селекцията след привличането на Симеон Мечев, Венелин Филипов, Даниел Младенов и Ловре Кнежевич.

„Естествено е, че съм доволен, когато привличаме футболисти, които аз искам. С Дани говорих още преди Нова година. Момчето разбираше ситуацията и беше готов, но имаше спънки, които вече се разрешиха. Всеки един треньор ще бъде доволен, когато иска един футболист и той е на негово разположение“, коментира Томаш пред dsport относно трансфера на Даниел Младенов.

„Мисля, че горе-долу отборът вече е окомплектован. Търся още централен защитник и предпочитам да е българин. Говорих с доста българи. Много от тях ми отказаха или ми поискаха средства, които ние не може да си позволим. Тези чужденци, които привличаме са по-евтини от българите. Очаквам още двама чужденци, с които почти сме се разбрали за договори. Ако всичко е наред с тях и са здрави, те ще пристигнат“, добави той.

„Панамският футболист, който очакваме, е от страна извън ЕС. Той ще дойде и ще започне с нас. Веднага щом му излезе разрешението, трябва да се прибере и там нещата отиват напред във времето. Мисля, че той може да допринесе за по-доброто представяне на отбора и то пак в офанзивен план. Ако всичко е наред с документите му, трябва да пристигне другата седмица. Той е бърз флангови футболист, който е с добър удар. Надявам се, когато дойде тук, да се аклиматизира по възможно най-бързия начин и да покаже най-доброто от себе си. Другият чужденец е офанзивен халф, който също може да играе и на крилото.

В България има много малко клубове, където няма забавяне на плащанията. Във всеки един клуб има някакви забавяния. Аз съм в много добри отношения с хората, които ръководят този клуб, основно с председателя на УС – млад и амбициозен човек. Деян Куздов е човекът, заради когото аз дойдох в “Етър”. Ние работим и се опитваме да направим така, че “Етър” наистина да е реален участник през следващата година в най-висшия ешелон на българския футбол“, каза още Александър Томаш.

Pin It on Pinterest