Стойка Кръстева с победа, плувците отпаднаха в сериите

Стойка Кръстева се класира за осминафиналите на олимпийския турнир по бокс в Токио.

В категория до 51 кг двукратната европейска шампионка преодоля съпротивата на виетнамката Ти Там Нгуйен.

А за място на четвъртфиналите ще срещне американката Вирджиния Фукс.

„Не беше най-хубавия мач, който съм играла – призна Стойка, която е пета от олимпиадата Лондон 2012. – Преди всичко е важна победата. Имаме няколко мача със следващата ми съперничка Фукс. Труден съперник е, но и виетнамката не беше лесна. Ще си видим грешките, ще ги коментираме  и се надявам да се представя още по-добре. Целта не е просто участие, а максимално предно класиране.

2a-diana-petkova4В понеделник на ринга ще се качат Станимира Петрова срещу колумбийката Йени Кастанед в категория до 57 кг, а Даниел Асенов (52 кг) ще излезе срещу румънеца Козмин Гирлеану.

Плувците обаче не успяха да преодолеят сериите. Диана Петкова завърши 6-а на 100 метра бруст с 1:10,61 минути, което й отреди 34-о място в крайното класиране.

„Доста съм развълнувана, това ми е първо участие на олимпиада – призна българката. – Очаквах това представяне, защото не се чувствах много добре на бруста, но се надявам това да не ми повлияе за представянето ми на 200 метра съчетано утре.“

Лефтеров пък завърши за 55,60 секунди на 100 м гръб и зае 37-о място. Той също се надява на реванш на следващата дисциплина – 200 м гръб.

„Надявам се в следващия си старт да се доближа до личното си постижение. Напрежението идва твърде много, както и очакванията“, каза 18-годишният софиянец.

Снимките са осигурени от Български олимпийски комитет за новините на печатни и електронни медии, без право за ползване с рекламна и търговска цел и при упоменаване на следното:

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Pin It on Pinterest