Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до щангистите

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до президента на Българската федерация по вдигане на тежести след впечатляващото представяне на националите на европейското в Москва, в което тимът ни завърши на първо място в отборното класиране.

„От името на Българския олимпийски комитет и лично от мое име приемете сърдечни поздравления по повод забележителните успехи на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва – се казва в писмото, адресирано до председателят Неделчо Колев. – Равносметката ни изпълва с гордост като българи: 3 златни, 3 сребърни и един бронзов медала само в двубоите, плюс още 12 отличия в отделните движения и първо място в класирането по нации при мъжете. Радва и фактът, че за първи път от 17 години страната ни е с трима европейски шампиони и толкова много призьори.

На първенството в Москва с пълна сила блеснаха няколко нови ярки български звезди. Радващо е, че повечето от медалите бяха спечелени от млади наши състезатели, част от тях дебютанти и дори още тийнейджъри. Това говори за отлична работа с подрастващите и е много силно обещание за доброто бъдеще на българския щанги спорт.   

Стискам с благодарност ръцете на шампионите Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, на сребърните Ивана Петрова, Карлос Насар и Христо Христов, на бронзовият Валентин Генчев, на останалите с отличия в отделните движения и класирали се съвсем близо до медалите. Специални поздравления за старши треньора Иван Иванов – предал шампионския олимпийски дух на своите възпитаници, за останалите наставници и специалисти в щаба, за управата на федерацията и лично за Вас като успешно ръководещ един от най-българските спортове, който напоследък възвръща стабилните си

позиции сред световния елит.

Вярвам, че великолепните успехи в Москва ще вдъхнат увереност и ще спомогнат за доброто представяне на нашите щангисти и на предстоящите това лято олимпийски игри в Токио.

Бъдете все така силни, неуморни и целеустремени. Желая Ви много здраве, нови победи, медали и титли, включително на олимпийския подиум.“

Pin It on Pinterest