Станаха ясни шампионите на Държавното първенство по шахмат за глухи

Николай Нинов при мъжете и Мина Карагьозова при жените са шампионите на България за 2020 година по шахмат за спортисти с увреден слух.

Турнирът беше организиран от Спортната федерация на глухите в България по Програма за развитие на спорта за хора с увреждания на Министерството на младежта и спорта и с подкрепата на Съюза на глухите у нас.

34 състезатели от мъжки пол и 8 жени играха седем кръга по Швейцарската система, утвърдена от ФИДЕ в продължение на три поредни дни. Нинов завърши с 6.5 точки на върха в крайното класиране, като допусна само едно реми . След него с 6.0 на второто място от Държавното първенство се класира Александър Добрев, а трети с 5.5 точки Пламен Петков.

Мина Карагьозова беше най-силна при дамите и спечели титлата с актив от седем победи. Втора е Веска Христова, която стигна до финал, а Веселина Пенева стана трета от шампионата. Призьорите получиха купи, медали и грамоти за представянето си.

В предстоящия уикенд 27-29 ноември в София ще се проведат и Държавните първенства за спортисти с увреден слух по волейбол, бадминтон и тенис на маса.

Pin It on Pinterest