Спортист Своге назначи Борислав Кьосев за старши треньор

Борислав Кьосев е новият старши треньор на Спортист Своге. Роденият през 1980 г. специалист ще води отбора през сезон 2021/2022. Спортист ще бъде първи професионален отбор в кариерата на Борислав Кьосев. През 2011 година той започва работа в школата на ДИТ, а през 2014-та се мести в Левски, където работи до преди два месеца. Той е в основата на набор 2002 на „сините“, които вече изпратиха футболисти в представителния тим на Левски.

„Продължаваме линията да даваме шанс на млади треньори. Така бе с Ивайло Василев, така е и с Борислав Кьосев. Той е човек, който кипи от ентусиазъм и иска да работи. Това са ми първите впечатления от него. Разбрахме се изключително бързо. Мисля, че той ще пренесе своето желание за успехи и върху футболистите, а това ще доведе до необходимите резултати“, заяви председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

„Много съм щастлив, че ще имам възможността да работя в Спортист Своге. От известно време разговаряме с президента на клуба Петър Веселинов. Това е истинско предизвикателство. Първа стъпка за мен в мъжкия футбол. Аз съм човек, който има високи цели. Аз съм максималист в това, което правя“, бяха първите думи на Борислав Кьосев.

„През следващия сезон искам Спортист да преследва високите цели, които имаше и през изминалата година. Трябва да надграждаме. Следях отбора. Тук има много добра основа, опитни футболисти и някои млади момчета, които имат добър потенциал. Следващият период от няколко седмици е изключително важен, защото трябва да изградим отбора. Знаете, че 80% от успеха де дължи на футболистите. Щастлив съм, че ще работя и с опитни футболисти, които имат изключително голям опит в професионалния футбол“, допълни още Кьосев.

Pin It on Pinterest