Силен вятър на пистата в Ещорил. Мартин Чой с първа тренировка преди Световния шампионат в събота

Българският пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм (ендуранс) Мартин Чой и съотборниците му от френския тим Energie Endurance 91 Кристиан Наполи и Нюел Росан направиха първата си тренировка на пистата в Ещорил, Португалия преди съботното 12 часово състезание от 2-ия кръг на календара.

Силен вятър и неравности по трасето не попречиха на Чой и отбора му да запишат успешни времена и тримата се движеха в рамките на секунда един от друг през цялото време. Специфичното на пистата с дължина 4.182 метра е близостта на дългата права близо до Атлантическия океан и скоростта на вятъра в определени дни е в пъти над нормалните стойности. Въпреки това организаторите не са спрели пилотите и всеки е завършил карането си във времето определено за първата тренировка.

„ Не си спомням да съм карал досега при такива условия. По едно време имах чувството, че вятъра ще вдигне мотора от пистата. Има и такива дни в годината тук, в които скоростта на въздушните течения е много силна и трудно можеш да дадеш максимума от възможностите си в обиколките. В момента обаче ситуацията е по-спокойна и според прогнозите в събота ще бъде всичко нормално. Каквото време – такова. То е едно за всички ни, но аз притеснения нямам. Новият ни съотборник Нюел Росан е много добре подготвен и добър професионалист с опит в пистовите състезания. Много близки времена дадохме тримата в тренировката, което е отлично начало и съм много радостен, че от първия ден направихме добри резултати. Днешният ден е свободен за състезателите и от утре (четвъртък) стартираме с официалните тренировки на Ещорил. Първите започват от 11:00 до 13:00 часа. От 16:00 е квалификацията, а в 19:30 до 21:00 ще са нощните. В отлично настроение и кондиция съм. В тима винаги има приятелска атмосфера, което много помага в нашия спорт. Мислим сега да направим една разходка до града за няколко часа със съотборниците ми и после се връщаме обратно на пистата , за да обсъждаме подробности и детайли относно настройките и техническите елементи на мотора. Поздрави на всички в България”, каза Мартин Чой .

Самото 12 часово състезание започва на пистата в Ещорил в събота (17 юли) в 11:00 часа българско време. Мартин Чой и тима му ще карат в клас SuperStock 1000 с Кавазаки.

Pin It on Pinterest