Шампионско посрещане на Антоанета Костадинова и Мария Гроздева

По шампионски бяха посрещнати олимпийската вицешампионка Антоанена Костадинова и легендата Мария Гроздева, за която игрите в Токио бяха последният й спортен форум в кариерата.

На летище София медалистката призна, че пандемията й се е отразила много добре, тъй като с отлагането на игрите с година, тя се е отдала на почивка, в която не е пипала пистолет.

След нея обаче, тя е била във върховата си форма точно по време на олимпиадата.


“Самата аз не мога да повярвам как се случи, че точно на олимпиада да дойде върховият момент, евала на треньора ми, няма друг такъв“, коментира Костадинова.

10-grozdeva-bonevaАнтоанета бе отрупана с цветя, посрещната от цялото си семейство, както и от деца от нейния клуб „Светкавица“ (Търговище).

С Антоанета се прибра и най-успешната ни спортистка Мария Гроздева, която в Токио стартира на седмите си и последни олимпийски игри. В кариерата си тя има 5 олимпийски медала, включително и две титли. В японската столица обаче тя остана без отличие.

„Не беше трудно да взема това решение да се откажа от спорт, защото аз се подготвях за този край от половин година насам – призна тя. – Дори, съжалявам , че подготовката ми беше добра, не бе за такова представяне. Не всеки човек може да покаже винаги възможностите си. Малко ми е мъчно, че едва ли това „семейство“ по целия свят ще го видя повече. Не беше никак лесно! Напрежението беше голямо. Всеки ден, всеки месец. И става все по тежко с годините. Затова чаках този момент с радост. Да не мисля за оръжие, за тренировки, за състезание…“

„Какво си спомням от спечелването на първия ми бронзов медал от олимпийските игри в Барселона 1992? Бях на 20 години. Бяхме огромна група спортисти и много медали печелихме. Имаше радост, но за бронзов медал, не ни обръщаха много внимание… Може би и по-добре. Спомням си, че бяха много хубави години с много успехи.“

И призна, че най-ценните й отличия в кариерата са титлите от Сидни 2000 и Атина 2004

„Със сигурност, утре като се събудя и животът ми тръгва по друг начин – продължи тя. – Категорична съм, няма връщане. Чувствам се емоционално изхабена! Няма смисъл. При мен така стоят нещата, че толкова много години съм участвала, за да съм на върха. Сега да продължа само, за да участвам, няма да ми донесе нищо.“

Снимки: БОК, Бончук Андонов

Pin It on Pinterest