Спорт

Румъния и България не се победиха в Букурещ

Националният отбор на България завърши при нулево равенство гостуването си на един от участниците в предстоящото европейско първенство – Румъния.

Така “лъвовете” все още нямат загуба в петте си срещи под ръководството на Илиан Илиев.

Пред около 20 хил. зрители на стадион “Стяуa” в Букурещ двата отбора изиграха изключително динамичен мач въпреки високите температури в румънската столица. Селекционерът Илиев заложи на Иван Дюлгеров под рамката на вратата, който в началото на второто полувреме се превърна в герой за нашия състав, отразявайки дузпа, изпълнена от Денис Ман.

Пред Дюлгеров в защита действаха Иван Турицов, Живко Атанасов, Алекс Петков и Християн Петров. В халфовата линия си партнираха Георги Костадинов, Филип Кръстев, Васил Панайотов и Марин Петков, а в предни позиции бяха капитанът Кирил Десподов и Алекс Колев.

След пропуснатата дузпа българският отбор създаде няколко страхотни ситуации за гол и заслужено можеше да се поздрави с успеха, но Алекс Колев и влезлият като резерва Мартин Минчев не съумяха да се разпишат. В последната минута от редовното време Илиан Илиев-младши също получи чудесен шанс да открие резултата, но румънският вратар Флорин Ница отрази изстрела му от пряк свободен удар и така нулевото равенство бе запазено.

На 8 юни България се изправя срещу друг участник на Евро 2024 – Словения, в Любляна.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest