Росен Кирилов: Програма-минимум нямаме, имаме само максимум – победа над „Левски

Победа срещу „Левски“ обявиха за цел старши треньорът на „Етър“ Росен Кирилов и административният директор Страцимир Тинчев на днешната пресконференция преди мача срещу „сините“, който е в неделя от 21:00 ч.

Росен Кирилов:

„Момчетата са готови за мача с „Левски” – амбицирани и мотивирани да изиграем добър мач и да направим всичко възможно да победим. Програмата-максимум е да вземем три точки и да победим „Левски”, програма-минимум нямаме. Искаме да продължим с добрите игри – най-важното във футбола са постоянните изяви на отбора. Ако успеем да задържим добро високо ниво, ще бъде много добре.

Мачът срещу ЦСКА ни носи самочувствие, защото да стартираш на „Българска армия” с добра игра е чудесно. Резултатът не е маловажен, но на мен ми хареса начина, по който играхме. Дори накрая можеше и да победим. Има положителна емоция, която виждам в хората в града. А на играчите носи самочувствие и амбиция да се представят също така добре и срещу „Левски”.

Не ме притеснява, че съперникът натрупа три поредни победи за първенството и Лига Европа. „Левски” винаги си е „Левски”, в каквото и състояние да е, винаги играе за победа и е много трудно срещу такива отбори. Ще се опитаме да ги затрудним максимално и да ги победим. Имахме цяла седмица, надявам се да сме успели да се подготвим максимално. Най-важното в този мач е да имяме вярата, че можем да ги победим, защото имаме възможности да го направим.

Не мисля дългосрочно, ако си изпълняваме краткосрочните цели, ще изпълним и генералната, която е добро представяне в лигата.

Нямаме проблеми с нови контузени играчи. Никола Колев вече тренира на пълни обороти и ще е готов за мача. Трайно контузените са ясни – Петков, Ангелов и Хубчев. Милчо Ангелов вече започна да тренира, но ще му трябват три седмици да е напълно готов. Същото се отнася и за Хубчев, но той се нуждае от повече време, защото седем месеца не е играл. Наличните играчи са достатъчни за мача, те бяха достатъчни и срещу ЦСКА, а сега имаме опция и с Никола Колев.

Призовавам хората да напълнят стадиона. Отборът заслужава, „Етър” е клуб с традиции и поне срещу силните противници стадион „Ивайло” трябва да е пълен. Виждаме в Англия как отбор изпада от Първа в Трета лига, но стадионът му продължава да е пълен. Такъв трябва да е начинът на мислене – каквото и да се случва, да има постоянна подкрепа!”

Страцимир Тинчев: „Нека отново направим празник на „Ивайло”

„Този мач представлява голям интерес откъм публика, затова се стремим заедно с всички институции да подготвим нещата както трябва, за да минат без проблеми. Улиците около стадиона ще бъдат затворени със заповед на кмета, това е с цел да няма сблъсък на агитки. Билетите вече са в продажба на касата, в събота от 10 до 18 ч. и в деня на мача от 10 ч. ще отворим две каси – от север и от юг. Призивът ми е хората да не идват в последния момент. Още в 18:30 ч. отваряме входовете на стадиона.

Всеки един закупен билет е помощ за „Етър”, знам, че относно цената има коментари, но нека приемат, че помагат на клуба. Надявам се след мача да бъдем удовлетворени както спортно-технически, така и да няма инциденти. Стадион „Ивайло” е в топ 3 на България и трябва да го пазим.

Интересът към билетите е съотносим с този като при предишните гостувания на „Левски” и ЦСКА, при всички случаи ще има много хора. Искам да направим празник, както сме го правили винаги.

Имахме голямо желание за мача с „Левски” фенмагазинът да бъде отворен. Да имаме феншоп е една моя лична кауза и мечта, имахме малко бюрократични пречки. Ще трябва да изчакаме още малко, вече има помещение – бившият питстоп отсреща, там ще бъде и каса за билети, ще се продават и артикули, това ще бъде едно перо, което помага финансово на клуба. Усещаме подкрепата на хората, доста абонаментни карти продадохме, а най-важна е подкрепата по време на мача. Футболистите искат да усешщат публиката, защото това им носи настроение и амбиция.”

Pin It on Pinterest