Премиерът със специални поздравления към спортисти ни в Минск

България спечели второ злато на Европейските игри в Минск, а ден преди края на състезанията министър-председателят Бойко Борисов поздрави българските спортисти, които в „последните дни ни накараха да се чувстваме горди с представянето си в Беларус“.

До този момент страната ни е спечелила 17 медала на големия европейски форум.

Днес Станимира Петрова осигури второ злато за страната ни, след като грабна титлата в кат. 57 кг на боксовия турнир. Станимира не остави съмнения кой е номер 1 в нейната категория, тъй като категорично надви ирландката Уолш. При мъжете в кат. 52 кг Даниел Асенов стана жертва на много спорно съдийско решение, присъдило титлата на испанеца Ескобар.
Зрителите в залата дълго освиркваха реферите след края на финала. Така Даниел спечели за България седмото сребро на Европейските игри в Минск и стана европейски вицешампион, тъй като боксовият турнир при мъжете е със статут на континентално първенство.

Страната ни досега спечели в Минск 17 медала: 2 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Голяма част от българската делегация се завръща в София утре, неделя.  Представителите в стрелбата сред тях двукратната бронзова медалистка Антоанета Бонева и в леката атлетика летят с полет през 
Виена, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 17.50 ч. 
Представителите ни в женската борба сред тях сребърната Мими Христова, бронзовите София Георгиева и Миглена Селишка и златната от самбото Мария Оряшкова летят с полет през Истанбул, който се очаква на Аерогара София Терминал 2 в 20.45 ч.

Снимки: БОК, Костадин Андонов

Pin It on Pinterest