Предсезонната среща на клубовете от Северозападната Трета лига се проведе днес

Днес във Велико Търново се проведе традиционната предсезонна среща на ръководителите на клубовете от Северозападната Трета лига с ръководството на Зоналния съвет на БФС.

Председателят на Зоналния съвет на БФС съобщи, че есенният дял ще започне на 7 август от 18:00 часа, а всички мачове ще се играят в събота, като междинни кръгове няма да има. Последният кръг от есенния полусезон ще е на 27 ноември.

Преди старта на новто първенстов, отборите трябва да представят договори с лицензирана охранителна фирма или с полицията за охрана на мачовете, стана ясно още по време на срещата. Медицинското осигуряване също бе сред акцентите, на които бе обърнато специално внимание.

Във връзка с пандемията от Ковид-19, бе съобщено, че мачове ще се отлагат при наличието на трима заболели в отбор от Трета лига и един в тимовете от детско-юношеския футбол.

Гост на форума бе президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, който поздрави участниците в работния форум от името на Борислав Михайлов и информира ръководителите, че по инициатива на президента на БФС отборите получават по 10 топки “Пума”, с които се играе в испанската Ла Лига, и по още 10 топки “Селект” за тренировъчния им процес.

Топки получиха и дублиращите тимове на „Етър ВТ” и „Ботев” (Враца), независимо че за клубовете от професионалния футбол БФС също осигурява топки.

            Представителите на клубовете изразиха своята признателност за подкрепата и съдействието от страна на БФС, както и своето задоволство от доброто ниво в Трета лига и амбициите си за новия сезон в нея.

В жребия за първенството 2021-2022 г. взеха участие 17 отбора.

Двойките в първия кръг:

Първа атомна – Локомотив (ГО)

Локомотив (Дряново) – Левски-2007 (Левски)

Севлиево – Ботев-2 (Враца)

Дреновец – Бдин (Видин)

Партизан (Червен бряг) – Спартак (Плевен)

Павликени – Локомотив (Мездра)

Академик (Свищов) – Вихър (Славяново)

Пещера (Галата) – Янтра (П. Тръмбеш).

Pin It on Pinterest