Отлично начало за българите в първия ден на Световната купа по конен спорт в Божурище

Изключително силния турнир от Световната купа по конен спорт -прескачане с препятствия започна на базата „Ген. Крум Лекарски” в Божурище.

При отлична организация от българска страна и пълни трибуни българските ездачи записаха 5 подиумни класирания в различните изпитания. За отбелязване е , че програмата за днес включваше общо шест, които бяха с различен паркур, брой на препятствията и тяхната височина , и възраст на конете. Състезанията започнаха с надпревата с млади коне до 5 годишна възраст ( височина на препятствията 115см) , където първите трима са наши сънародници. Най-бърз и без грешка като победител завърши Аспарух Атанасов с кон Кукарача. Той завърши за 24.6 секунди. Втори едва на 2 стотни разлика от Атанасов приключи Ангел Няголов с кон Шалом, а трети Калин Неделчев с кон Кинг Конг- 25.9 секунди. В следващото изпитание №2 за млади коне 6/7 годишни ( височина на препятствията 125/130см) и време от 33.3 секунди успеха с перфектна езда спечели Хусну Динк ( Турция) с кон Хидън. След него е сънародника му Каан Кизиликалан с кон Дарк Вегас, а трети Калин Неделчев ( България) с кон Даридо. Нашият състезател спря времето на 34.4 секунди. Третото изпитание беше за приза Luxury sport при деца 12-14 годишни ( височина на препятствията 115 см) . Много малко не достигна на българката Елиза Чолакова с кон Карина Борана, която остана 4-та , само на 3 десети от третата Ясмина Панаите от Румъния с кон Каспаров 4. Победителката от северната ни съседка Никол Мускалу с Бетина беше най-бърза по паркура – 34.9 секунди. Втора стана Дерен Алкумру от турция с Бела Дона – 34.4 секунди. В изпитание 4 от програмата на първия ден – Силвър тур ( височина на препятствията 120см.) победата с чиста езда и 30.6 секунди състезателно време е за Владимир Георгиев ( България) с кон Вера Буш беше над всички, като по време на церемонията беше силно развълнуван да види всички на крака заради него и българския химн да звучи по уредбата. Втори завърши Раул Манко ( Италия) – 31.4 секунди. Трети стана Михай Неаца ( Румъния) – 31.9 секунди. В Даймън Тур ( височина на препятствията 145 см.) с първото място се поздравиДамиан Кожокарую ( Румъния) с кон Елик. Времето му за крайния успех беше 37.8 секунди. Втори Хусни Динк ( Турция) с кон Анди – 38.2 секунди. С трети резултат и чиста езда приключи Йонут Урсаче ( Румъния) с кон Спейсхопър – 38.4 секунди.

Утре ( петък) състезанията от Световната купа продължават на конната база в Божурище, като още от 08:00 сутринта на паркура ще излязат състезателите в изпитание Бронз Тур-1 звезда. В 14:00 часа се очертава да бъде най-интересно защото ще започне Гран При, което е Европейска и Световна квалификация. Денят ще завърши около 18:30 с Медиум Къп – 2 звезди.

Входът за публика по трибуните е безплатен .

Заповядайте !

Pin It on Pinterest