Отличен Мартин Чой!

Пилотът с нова убедителна победа в пистовия шампионат по мотоциклетизъм

На летищен комплекс Долна Митрополия, Плевен завърши 4-ия кръг от Републиканския шампионат по мотоциклетизъм. В най-очаквания старт от публиката – клас SuperBike1000 Мартин Чой (ЕКО БМВ Моторад МС77 Рейсинг тим) отново записа категорична победа в 12-те обиколки. Така, след първите четири състезания от сезона Чой има пълен актив от 100 точки и е лидер във временното класиране в SBK. Втори на 4.5 секунди завърши Иван Грозев (БМВ), а трети на подиума се качи Милен Георгиев (Ямаха). Още в първия завой Чой пое водачеството на колоната и затвори обиколката с време 1:30.3 мин ,само на 1 десета от рекорда , който постави на пистата във 2-ия кръг. В следващите четири пробягвания Мартин Чой спираше хронометрите под 1:31.0 мин и караше стабилно и тактически правилно до самия финал.

„ Перфектен уикенд за мен и отбора ми в Плевен. Постигнахме две победи и изпълнихме крайната си цел за спечелването на състезанията. Сега тръгвам към София , защото тази вечер заминавам за Франция и утре трябва да съм на Льо Ман. Чуствам се отлично, много съм мотивиран да направим добри резултати на легендарната писта “, каза Мартин Чой веднага след награждаването в Плевен.

По -рано през деня Чой отдели над един час за снимки , автографи и подаръци за своите фенове, като над 100 човека имаха щастието да посетят шатрата на ЕКО и да си тръгнат с приятен спомен от срещата с най-добрия ни пистов състезател.

В следващите дни почитателите на мотоциклетизма и Мартин Чой ще научават екслузивни новини директно от Льо Ман , преди уникалното 24-и часово състезание от Световния шампионат по ендуранс, което ще бъде на 12/13 юни.

Pin It on Pinterest