Огромен интерес към пътя на олимпийския огън в Япония

Пети пореден ден огромен интерес предизвиква обиколката на олимпийския огън из Япония, така бе и при пристигането му в района на равнинната област Канто.

Щафетата с факела бе бурно приветствана от десетки хиляди, които чакаха с часове да зърнат появата на бегачите. Част от маршрута в префектура Точиги бе измината с лодка. Заради струпването на многото желаещи да зърнат и приветстват огъня, местните власти осигуриха обучени служители, които следяха за спазването на здравните мерки и поддържането на социална дистанция като предпазна мярка срещу коронавируса. Навсякъде специален автомобил предхожда шествието с щафетата, призовавайки хората да аплодират, но да избягват струпването и силните викове.

Олимпийският огън символично тръгна преди 4 дни от тренировъчния център Джей вилидж, близо до АЕЦ „Фукушима“, който бе използван като база на спасителите след ядрената катастрофа от 2011 година, предизвикана от мощно земетресение и цунами. За 121 дни факелът ще премине през всичките 47 японски префектури, за да огрее олимпийския стадион в Токио в деня на откриването на игрите – 23 юли 2021 г.

Pin It on Pinterest