Огромен интерес към Държавното първенство по Таекуон-До ITF този уикенд

Над 400 състезатели ще участват в предстоящото Държавно първенство по Таекуон-До ITF, което започва в петък и ще продължи до неделя в Благоевград. Спортна зала „ Скаптопара” ще приеме най-добрите ни таекуондисти, които разделени във възрастови групи и категории ще се борят за медалите. Надпреварата е официална квалификация за определяне на националните отбори за Европейското първенство в Прага ( Чехия) през месец април тази година.

„ Очакваме много силно представяне от всички състезатели защото ще бъдат определени представителните ни отбори за Европейския шампионат. Имаме заявки от всичките ни клубове от цялата страна и сме напълно готови с организацията на предстоящото първенство. Най-добрите ще попаднат в националните тимове и ще представят страната ни на континенталния шампионат, което е допълнителен стимул за всеки един от тях. Дисциплините ще бъдат спаринг и силов тест, като на първата ще участват всички – деца, юноши,младежи, девойки, жени и мъже. На силовия тест ще бъдат само мъжете и жените. Всеки, който желае да наблюдава състезанията в зала „ Скаптопара”, е добре дошъл. Входът за зрители е безплатен”, сподели президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Програмата за шампионата включва в петък да се проведат техническа и съдийска конференция, както и кантара на участниците, а в събота и неделя от 9:00 часа сутринта започват състезанията.Най-интересно и оспорвано се очаква да бъде в съботния следобед когато са финалите при мъжете и жените.

Pin It on Pinterest