Наско Сираков: В мечтите и плановете ми е „Левски“ да има нов стадион

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков говори пред медиите след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

„Това е ден, в който трябва да се поклоним пред делото на един от най-великите българи. Много е казано за Васил Левски. Трябва да си спомняме с почит и уважение към това, което е направил този велик българин“, започна Сираков.

Той бе помолен да коментира и темата около стадион „Георги Аспарухов“. „Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това беше първата стъпка. Павел Колев го обясни подробно вчера. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи е невъзможното в най-кратки срокове, за да се направи тази стъпка. Той показа, че е съпричастен към българския спорт. Призовавам институциите, които са под него, като министерството на спорта и на икономиката да бъдат също толкова експедитивни. И да доведем тази първа стъпка до финализиране в най-близко бъдеще“, добави той.

„И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е „Левски“ да има нов стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Борбата ни за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем „Левски“ в европейски отбор, първото нещо е да успеем да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи“, добави той.

„Разбира се, че няма има държавно финансирани. Ние сме частно дружество. Самият Сектор А, който е недостроен, няма механизъм по който да бъде финансиран от държавата. Сега топката е в нас. Стигнем ли до подписваме на договор за концесия е много по-възможно и лесно да намерим инвеститори, с които да построим нов стадион“, завърши Сираков.

Pin It on Pinterest