Наско Сираков: Тази седмица ще имаме яснота около бъдещето на клуба

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков говори пред медиите преди началото на подготовката на „сините“ за новия сезон.

„До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Изпратен ми бе документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Даден е документът за проверка. Надявам се до 2-3 дни да има повече яснота по въпроса. По важното е инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и за първия отбор да бъдат приети и да бъдат заложени в договора. Дали ще бъде подписан е друг въпрос. Надявам се да имаме яснота в следващите дни. Срещал съм се Мъри няколко пъти. Станимир Стоилов е готов да се завърне в „Левски“, ако се случат нещата и се подпише този договор. най-нормалното нещо е да иска да има ясен хоризонт пред отбора. Не съм загубил надежда, че ще се случат. Ако това стане имаме готовност за селекция и за треньор. Имаме план „Б“. При всички положения той се свързва със стягане на коланите и лишения. По никакъв начин няма да го причиня и на себе си да се стигна до ситуации да лъжем футболисти, хората от администрацията, треньорите в школата. В близките 10 дни ще имаме подписани един или два нови рекламни спонсорски договори. Те обаче няма да бъдат като план „А“.

„Тези пари, които трябва да дойдат първоначално ще ни позволят да изчистим голяма част от старите задължения и да започнем спокойно сезона. Причината да не съм на пресконференцията е, че решихме да не се разводняват нещата. Затова и го оставих сам, за да можете да го раздърпате, като питбули“.

„Живко Атанасов е пуснал писмо до клуба, че си прекратява договора. Това е неговото право, както и на всички останали футболисти. В интерес на истина аз не успях да им благодаря, тъй като те играха целия пролетен полусезон без да получават заплати. Затова и всеки може да реши какво е неговото бъдеще. Братя Цоневи са от хората, които държим да останат в клуба. Не само заради качествата им, но и заради страхотния морал, който показаха през цялата година. Валери Божинов помоли да започне подготовка. Явно е решил да продължава кариерата си. Заради желанието му да помогне на Левски през цялата минала година му е позволено да започне подготовка с „Левски“, допълни Сираков.

Pin It on Pinterest