Спорт

Наградиха Марин Петков за „Футболист на месец февруари“

Крилото на „Левски“ Марин Петков бе избран за футболист номер 1 на месец февруари в родния елит в анкетата на „Пресклуб България“.

През месеца юношата на „сините“ вкара два гола – на „Пирин“ (Благоевград) и на „Арда“.

След наградата той говори пред медиите и обяви, че чака с нетърпение предстоящите дербита с „Лудогорец“ и „ЦСКА-София“.

“Благодаря на моя отбор, на треньорите и на всички, които ми гласуват доверие. Всеки един човек и спортист преживява и спадове, и падения, и възходи. Това е нормално нещо. Важно е как ще ги преодолееш. Мисля, че в последния мач през второто полувреме паднахме физически, но важното е че взехме трите точки и не допуснахме гол. Имаме два хубави мачове сега, за мен това са най-хубавите срещи. Надявам се да излезем с положителен резултат“, започна Петков.

„Надявам се да издържим физически. Всеки прави това, което е нужно, имаме си и треньори. Надявам се да развалим тази серия срещу „Лудогорец“. Сериите са за това, за да се развалят. Не мисля, че аз трябва да казвам какви са нашите амбиции. Стремим се всеки мач да играем все по-добре и по-добре. Надяваме се да печелим максималния брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с такива изказвания дали можем да стигнем до първо, второ или трето място. Трябва да покажем на терена дали можем да достигнем до тези места, а не да говоря тук пред вас. Мисля, че всеки мач се стремим да побеждаваме, всеки мач пресираме и се опитваме да доминираме“, каза още крилото.

„Всички от новите пасват, всички познават Охене. С останалите трябваше да се опознаем, но смятам, че вече сме окомплектовани.  Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача е една чест и гордост. Надявам се да продължавам така. В момента съм концентриран изцяло върху „Левски“. Не искам да слагам на дневен ред евентуален трансфер, имам си отбор и трябва да се фокусирам върху него. Треньорът изисква от нас да играем по-съвременен футбол. С Уелтън сме различни като типове. Той е добър футболист, надявам се да успея да го заместя още по-добре. Целите са да играем в Европа и ако можем да станем шампиони”, заяви Петков.

Той коментира и силните си изяви за младежкия национален отбор, където вкара победен гол срещу Полша само преди броени дни.

„Има втори мач септември срещу Полша, ако ги победим, шансовете ни за класиране стават по-големи от техните. Ще е много престижно, ако ги победим и се класираме. Всеки един футболист се стреми да достигне до националния и е огромно удоволствие, когато си повикан“, завърши Петков.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest