Националният турнир по боулинг „ Фантастико оупън” завърши с историческо постижение

По уникален начин приключи 90-то издание на „ Фантастико Оупън” в зала MegaXtreme Bowling – Joy Station (Студентски град).

За първи път в историята на боулинга в България шампионът става известен след постижение от 300 максимални точки. Пламен Станчев направи изумителна последна игра, която завърши с 12 страйка и името му дълго време ще бъде част от събитията на играта за поколенията. Станчев изигра финалния степладер като истински победител и не даде шанс на конкурента си за първото място Руслан Василев. Двамата трябваше да определят новия шампион на турнира в елитната група „А” и имаха право само на една финална игра. Василев направи всичко по –силите си, но Станчев беше безапелационен с топката и с всеки удар поваляше 10-те кегли. На третата позиция завърши Диан Динев, а четвърти Георги Димов. Именно, Димов пък направи 300 точки в квалификацията в сряда и по –този начин двама състезатели записаха максимален резултат от завършилата надпревара.

В група „В” шампион стана Георги Тепелиев, който на финала победи Георги Божилов с 205 :181 точки.

Повече от приятна изненада поднесе 11 годишния талант Антон Симеонов. Бъдещето на боулинг спорта у нас спечели битката за купата в група „С” срещу Марта Иванова. Антон се наложи с 183:174 точки. В дисциплината по двойки с първото място заслужено се поздравиха Пламен Станчев / Георги Димов.

61 състезатели и 37 двойки взеха участие в 90-то издание на „ Фантастико Оупън” .

Наградният фонд от 5000 лева беше разпределен по утвърдената програма на организаторите за премиране на призьорите.

Pin It on Pinterest