Националите по джудо мотивирани за медал от Европейското в Белгия за глухи

Двама състезатели ще представят България на започващото в събота Европейско първенство за мъже по джудо за спортисти с увреден слух в Антверп, Белгия. Благой Поповчев ( +100кг) и Христо Станойчев ( -73кг) са джудистите на които ще разчитаме за спечелване на медал от шампионата.

Благой и Христо, заедно с треньора им Калоян Колев тръгват днес за белгийския град, веднага след проведената сутрешната тренировка.

„ И двамата са много добре подготвени и готови за предстоящите срещи. В категорията на Благой ще има 10 човека конкуренти, а при Христо заявки са подали 14 джудисти. Възможно е да има нови, които на място ще бъдат регистрирани по време на техническата конференция. Тренирахме интензивно през последния един месец, като правихме по две занимания на ден с продължителност от близо 2 часа. Преди това имахме още лагери. Ще бъде трудно в Белгия, но лесно няма никъде. Важното е , че физически са в много добра форма и имат сериозни шансове за медал от Европейското”, сподели наставникът Калоян Колев.

На последната тренировка присъства и президентът на спортната федерация на глухите в България Николай Бозев, който им пожела успех и късмет на предстоящото първенство.

„ Много са нахъсани за медали и това ме радва. Всичко, което трябваше да организираме като тяхна подготовка го направихме, за което искам да благодаря на Министерството на спорта. Благой и Христо са много дисциплинирани момчета и съм оптимист за представянето им в Белгия. И двамата са доказани джудисти в техните категории. Поповчев е световен шампион от 2016-та, а Станойчев стана пети на същото първенство.”, каза Николай Бозев.

На започващото Европейско по джудо за глухи ще участват близо 100 състезатели от 14 държави.

Pin It on Pinterest