Мартин Чой с поредно чудесно представяне и убедителна победа в Плевен

Силното представяне на Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 Рейсинг тим) с машина БМВ продължи и днес, след като най-добрия ни състезател по мотоциклетизъм записа седми успех от седем старта от началото на сезона. 

 На пистата в Плевен Чой отново победи конкуренцията в клас SuperBike1000 и заслужено взе купата за първото място от съботното състезание. Мартин стартира отлично и влезе като лидер в първия завой, като до последната обиколка водеше колоната и накрая финишира с аванс от 4.8 секунди пред втория Иван Грозев (БМВ) и на 25.4 секунди пред третия Красен Кънчев (БМВ). Така след 7-ия кръг Чой води в генералното класиране с 175 точки и при нова победа утре ще триумфира с рекордната 28 титла на България в мотоциклетните надпревари на писта. 

„ Изпълних програмата за днес перфектно и сме на крачка от титлата. Спокоен бях през цялото време на карането и нямах проблеми. Не се налагаше да рискувам никъде и това ми помогна от психологическа гледна точка. За утре целта е ясна. Първо място и два кръга преди края на сезона трябва да сме шампиони. Огромно благодаря на екипа си и публиката за невероятната подкрепа . Ще направя всичко възможно да ги зарадвам и в неделното състезание“, сподели Мартин Чой.

8-ия кръг от календара на Републиканския ни шампионат в клас SuperBike 1000 ще стартира от 14:40 часа утре отново на пистата в Долна Митрополия, Плевен. 

Pin It on Pinterest