Мартин Чой и съотборниците му със силно каране в квалификациите на Световния ендуранс шампионат в Чехия

Утре ( събота) в 12:00 българско време на пистата в Мост, Чехия стартира  последния кръг от Световния ендуранс шампионат по мотоциклетизъм с участието Мартин Чой и съотборниците му от „Energie Endurance 91”.

Българинът ще вземе участие в шест часовата надпревара заедно с Нюел Росан и новия пилот в тима Карел Пешек, който заменя получилия контузия в предишния кръг Кристиан Наполи. Вчера завършиха квалификациите, като отбора на Чой е на 7-мо място в клас SuperStock1000. И тримата пилоти караха в много близки времена и в двете сесии, като Чой затвори най-бързата си обиколка за 1:38.7 минути.

„ Условията и атмосферата в отбора ни както винаги е отлична и сме спокойни преди утрешния старт. Карел Пешек се включи чудесно в тима , защото е много добър състезател, а и познава пистата идеално. Брат е на Лукас Пешек с когото преди време бяхме съотборници . За последно съм карал тук през 2016-та година. Има и промени в няколко участъка на асфалта, но се държи високо темпо. Днес сутринта направих една 10 километрова бегова тренировка и се чувствам прекрасно. Последно състезание от Световния шампионат за тази година, дано всичко да е наред и да се поздравим с успешно класиране , както утре, така и в генералното подреждане за сезона. В момента нашия тим е на 11-то място в света, но много ще сме щастливи, ако се предвижим с няколко позиции напред. Прогнозата за времето е благоприятна и няма да вали в събота, но ще бъде студено – около 11-12 градуса. Отново огромно благодаря на ЕКО България за подкрепата към мен в Световния ендуранс шампионат и на всички приятели и фенове за вниманието, което ми отделят и непрекъсното получам съобщения за успешно каране и да завършим състезанието по най-добрия начин” ,сподели Мартин Чой.

Шест часовата надпревара  ще бъде излъчвана в събота без прекъсване в ефира на Евроспорт 2 , като телевизионното предаване започва в 11:45 часа.

Pin It on Pinterest