Мартин Чой и Майкъл Иванов със „Сребърен сокол”. Специална купа за юбилея получи легендата в мотоциклетизма Христофор Чорбаджиев

На днешната среща с медиите в Пресклуб „ България” двама от най-добрите ни състезатели по мотоциклетизъм бяха наградени със специалното отличие на спортните журналисти  за месец юли„ Сребърен сокол”. Наградата се връчва за успехи и проявено мъжество и характер. Чой , който е многократен шампион на България по мотоциклетизъм на писта благодари за удостоената чест, а Майкъл не успя да присъства на награждаването поради тренировъчния си процес на трасето по мотокрос в Троян. На събитието бяха президентът на Българска федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов и председателя на Организационния комитет на Гран При България Румен Петков. От името на федерацията беше връчена купа за 90 годишния юбилей на легендарния треньор и деятел по мотоциклетизъм Христофор Чорбаджиев. 

„ Много благодаря за наградата по случай моя юбилей. Изненадах се приятно когато ми съобщиха , че ще получа тази купа и съм повече от щастлив. Огромни благодарности към федерацията по мотоциклетизъм за всичко , което прави за нашия спорт и желая от все сърце само успехи на всички българи, които участват в състезания и защитават родния флаг”, каза пред журналистите развълнуваният Христофор Чорбаджиев. 

Мартин Чой пък тръгва в неделя за авторитетното 24-и  часово състезание от Световния шампионат по издръжливост, което се провежда на легендарната писта „Льо Ман”. Още в следващата сряда Чой ще направи първи тренировки с мотора Кавазаки и италианските си съотборници.

„ Здрав съм и очаквам с огромно нетърпение състезанието на „Льо Ман”. За четвърта поредна година ще карам в 24-и часовото състезание  и съм амбициран да дам най-доброто от себе във Франция. Ще се запозная с екипа ми направо на място и веднага започвам тестове и тренировки на машината която ще карам -Кавазаки . Горд съм, че отново първият химн , който ще се чуе на „Льо Ман” ще бъде българският . Това е традиция от дълги години, която се спазва там. На всички държави,  чийто представители карат в състезанието се пуска националния химн по азбучен ред. Надавям се всичко да бъде наред и да се представим повече от успешно. След това ще карам и на португалската Ещорил, но там ще бъдат 12 часа и е последното състезание от календара на Световния шампионат -ендуранс на 27 септември”, сподели Мартин Чой. 

Състезанието на „Льо Ман” ще може да се гледа на живо в ефира на телевизионния гигант Евроспорт в събота на 29 август. 

Пожелаваме успех и безаварийно каране на  Мартин Чой и сътборниците му !

Pin It on Pinterest