Малшанс за Светла Згурова на Световната купа по модерен петобой

Българката остана извън финалите

Стартиралата повече от отлично в квалификациите при жените на Световната купа по модерен петобой Светла Згурова не успя да влезе сред първите 36 състезателки, които получиха правото да бъдат на финал. Както е известно, Згурова беше втора след дисциплината плуване, но във фехтовката , бягането и стрелбата нямаше ден и остана извън борбата за медалите. Другата ни представителка Ралица Митева също не попадна сред финалистките. Победата спечели Елена Мичели ( Италия), следвана от Кейт Френч ( Великобритания) и Валерия Пермикина ( Украйна).

Днес се провеждат квалификациите при мъжете, където България има шестима представители. Тодор Михалев, Любомир Германов, Радослав Стойчев, Денис Колев, Александър Върбанов и Емил Грозданов. За съжаление поради контузия участие няма да вземе Явор Пешлеевски. До края на деня предстоят фехтовката, бягането и стрелбата. 98 състезатели при мъжете се борят за влизане в Топ 36.

Финалите при мъжете са в събота, а ден по –рано при жените. Плувната дисциплина е на басейн „ Диана”, фехтовката в хотел „ Маринела”, а бягането, стрелбата и конната езда на терен №1 на Национална спортна академия.

Световната купа по модерен петобой завършва в неделя със смесената щафета . Следващият четвъртък отново на същите съоръжения в София ще се проведе и втората поред СК за мъже и жени, на които домакин е България и отново е Олимпийска квалификация за Игрите в Токио.

Pin It on Pinterest