Лудогорец участва в семинар по проекта „Промяна на живота чрез футбол“

Поредната дискусия по проекта „Промяна на живота чрез футбол“ се проведе в холандския град Ротердам, а неин домакин бе местният Фейенорд.

ПФК Лудогорец бе представен от маркетинг директора Анна Пенчева и главния скаут на детско-юношеската школа Валентин Станчев. В семинара, организиран от европейската фондация за развитие на футбола, участие взеха още популярни европейски отбори – Интер, Абардийн, Легия, Саутхемптън, Гент и Ас Ойпен.

Тридневната дискусия премина при практически и теоретични презентации на всички представители, като основен акцент бе работата с деца и младежи и приобщаването им към активно спортуване чрез успешните практики на футболните клубове.

ПФК Лудогорец представи своя проект #LiveFriendship, който обединява всички социални  дейности на клуба, които се провеждат на регионално, национално и международно ниво:

– Организираните вече три поредни години международни турнири, които водят до дълготрайно сътрудничество между спортните клубове; 
– Социалният тренировъчен лагер“ Аурубис“, който дава възможност на деца от цялата страна да се докоснат до дома на шампионите и в рамките на една седмица да тренират с треньорите от академията на  клуба и да придобият спортни и социални умения;
– Интегрираните дейности, базирани на доброволческата работа с младите хора от града и региона и ангажираността на общността.

За тези си начинания българският шампион получи много висока оценка от присъстващите.

Проектът „Промяна на живота чрез футбол“ има за цел да разработи нови и иновативни методи и тренировъчни дейности за използване на футбола като инструмент за социално развитие в различни програми.

Pin It on Pinterest