Лудогорец U16 спечели купата на БФС

Лудогорец U16  спечели купата на БФС, след оспорван сблъсък на финала с отбора на Септември. Момчета на Иво Градев победиха достойния си съперник с 1:0.
В началните минути на двубоя Септември бе по-активният тим на терена. Първата ситуация за гол обаче създадоха „орлите” в 8-та минута. Георги Недков изскочи сам срещу вратаря Георги Милев, но си скъси много ъгъла и не успя да реализира. Постепенно разградчани взеха превес и на свой ред поставиха съперника под натиск. В 16-та минута Стефан Статев проби мощно по десния фланг, но топката бе изчистена в корнер, преди да успее да подаде. В 20-та минута Росен Иванов центрира опасно в наказателното поле, но Димитър Господинов не успя да отиграе добре топката от чиста позиция. В 22-та минута, след центриране от ъглов удар, Анастас Пемперски засече с глава, но топката премина встрани от вратата. В 26-та минута Димитър Господинов изстреля истински снаряд от дъгата на наказателното поле, но топката профуча на метър от страничния стълб. До края на първото полувреме нямаше други сериозни възможности за гол и двата тима се оттеглиха за почивка при нулево равенство.
В 51-та минута отбраната на „орлите” бе поставена под напрежение, но защитниците и вратарят Мартин Петков се справиха и не допуснаха съперникът да отбележи. В 56-та минута Петков, а после и бранител в зелено, спряха два опасни удара на играчи на Септември В 62-та минута Лудогорец отговори с хубава атака, на върха на която се оказа направилият силен двубой Стефан Статев. Той прати топката в мрежата за 1:0 в полза на „орлите”. В последните минути отборът на Септември опита натиск към вратата на разградчани, но изсипаните високи топки в наказателното поле не доведоха до нито едно по-опасно положение.

Pin It on Pinterest